21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“H Βουλή θα είναι πάντα αρωγός στο έργο του Ιδρύματος”: Προήδρευσε σε συνεδρίαση του Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης | Φωτός

Ημερομηνία:

Συνεχίζει την επίσκεψή του στα Χανιά, στα πλαίσια των εορτασμών για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στις 6 το απόγευμα, στο κτίριο Διοικητικών και Επιστημονικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος προήδρευσε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ αργότερα παραχώρησε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Μάλιστα, την θεσμική θωράκιση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος προανήγγειλε απόψε από τα Χανιά ο πρόεδρος του Βουλής Νίκος Βούτσης, που συμμετείχε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος.

Ο Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι η Βουλή θα είναι πάντα αρωγός στο έργο του Ιδρύματος το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό, ενώ όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «στην Ελλάδα της κρίσης κάνουμε όλοι προσπάθειες, όχι μόνο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο επίπεδο της οικονομίας, αλλά και για την ηθική, πολιτιστική, κοινωνική επιστημονική διάσταση που έχει αυτή η αναγκαία ανάκαμψη και υπέρβαση της κρίσης. Και με αυτή την έννοια οι εστίες δημιουργίας πολιτιστικής ανάπτυξης και δημιουργίας σε όλα τα επίπεδα αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση του Ιδρύματος, στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος», κατά τη διάρκεια της οποίας μαθητές της πέμπτης τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου παρουσίασαν δρώμενο με τίτλο, «η πορεία προς την Ένωση».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία προς την Ένωση χαρακτηρίζοντας οριακό έτος το 1896, ενώ χαρακτήρισε τον Ελ. Βενιζέλο επαναστάτη, ρεαλιστή, πολιτικό και διπλωμάτη με πολυκύμαντη όπως είπε πορεία.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε και στην διαχρονική συμβολή της Κρήτης σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις αναγορεύσεις σε εταίρους του Ιδρύματος, της εταιρείας ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. – Samaria του Μιχάλη Αεράκη, καλλιτεχνικού διευθυντή ΔΗΠΕΘΕΚ του Γρηγόρη Βαλτινού, ηθοποιού και του Ζαχαρία Πιστόπουλου, αρχιτέκτονα.

20151130-_DSF3675

Νωρίτερα με δηλώσεις του στα ΜΜΕ είχε τονίσει ότι  «η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει οποιαδήποτε άμεση εμπλοκή στα όσα διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να μην στοχοποιηθεί» ενώ πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στη διεθνή συμπαράταξη κατά της τρομοκρατίας».

“Βρισκόμαστε στο “μάτι του κυκλώνα”.”, είπε δίνοντας τον τόνο.

“Η εμπλοκή της χώρας πρέπει να αποφευχθεί απολύτως, πέραν της αλληλεγγύης και της διεθνούς συμπαράταξης που γίνεται εναντίον αυτής της συγκεκριμένης βαρβαρότητας και τρομοκρατικής απειλής. Οι ενέργειες που οδηγούν σε άμεση εμπλοκή της χώρας και άρα παραπέρα στοχοποίηση πρέπει να αποφευχθούν. Αυτό είναι ένα δύσκολο μονοπάτι που πρέπει να το διαβούμε εδώ όπως και οι Κύπριοι το γνωρίζουν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή», κατέληξε.

Να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής θα αναχωρήσει από τα Χανιά νωρίς το πρωί της Τρίτης αφού την Τρίτη πρέπει να προεδρεύσει της συνεδρίασης της Βουλής, και οπότε δε θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις στο φρούριο Φιρκά.

Αύριο Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν, στον Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και δοξολογία.

"google ad"

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με πανηγυρική ομιλία του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, καθώς και επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, όπου θα γίνει η παρουσίαση νέων εκθεμάτων.

Δείτε φωτογραφίες από την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος όπου και προήδρευσε:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...