15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Μπορεί να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγείου»;

Ημερομηνία:

Του Αντ. Χαρχαλάκη

   Γιατί πράγματι κόπρος του Αυγείου είναι το σύστημα που γεννά το φασισμό, που ευνοεί το αλόγιστο κέρδος, που γεννά το μίσος ενάντια σ’ αυτούς που ζητούν δίκαιο μερίδιο απ’ αυτό το κέρδος που οι ίδιοι παράγουν! Γιατί πράγματι «κόπρος του Αυγείου» είναι οι δομές που «εγγυώνται» αυτή την ανισοκατανομή εισοδήματος, όπως Αστυνομία – Δικαιοσύνη – Σώματα Ασφαλείας – Παιδεία – Εκκλησία! Χωρίς την παραμικρή διάθεση πολεμικής, επιδιώκω να πω τα πράγματα με τ’ όνομά τους, μια που τα πράγματα όπως εξελίσσονται βαδίζουν προς την κοινωνική άβυσσο!

Πικρογελώ παρακολουθώντας την επικαιρότητα και βλέποντας τόσους… πολέμιους του φασισμού, που ξύπνησαν εν μια νυκτί (δολοφονική) και πολεμούν να σκοτώσουν το θηρίο της αποκάλυψης! Άτομα με λευκά κολάρα, πολιτικά πρόσωπα, κρατικοί αξιωματούχοι, κυβερνητικοί παράγοντες !! Με… δολοφονική διάθεση, πριν καν ο φασισμός δολοφονήσει τα στερνά κατάλοιπα του κράτους που έστησαν πάνω στη «Ματωμένη μηχανή της υπεραξίας», κοντολογίς στο ΚΕΡΔΟΣ !! Απ’ αυτό το τέρας, κρέμονται τα πάντα και για λογαριασμό του γεννιούνται κατά τις ιστορικές περιόδους, όλα τα πολιτικά σαπρόφυτα: Δικτατορίες, «έκτακτες καταστάσεις», φασιστικά μορφώματα όπως π.χ. η Χρυσή Αυγή και παλαιότερα ένα σωρό άλλα σχήματα, όπως η «Καρφίτσα», ο «ΙΔΕΑ» η «Αντικομουνιστική Σταυροφορία» και άλλα ων ουκ έστι αριθμός !

Κοντά σ’ αυτά και σε αγαστή σύμπνοια (στα κρυφά όμως για να μην … εκτεθούν κιόλας λίγοι, θέλω να πιστεύω) της Αστυνομίας και όχι μόνον.. Πολύ πρόσφατη είναι η επιχείρηση εκκαθαρίσεων στην Αστυνομία. Θα γίνουν πιθανόν και αλλού; Ίσως…

Όμως ας δούμε την αλήθεια κατάματα και χωρίς κοντόφθαλμη οπτική: Αυτή η Κόπρος του Αυγείου, δεν πρόκειται να καθαρίσει, πλην της επεμβάσεως του σύγχρονου Ηρακλή, δηλαδή του λαϊκού παράγοντα ! Είναι τέτοια η φύση των… στάβλων που περιέχει αυτή την κόπρο. Και δεν πρόκειται να αλλάξει εκτός αν τους αδειάσει ο Ηρακλής – Λαός. Πώς όμως; Όταν φυτρώνουν σαν μανιτάρια τα «πολιτικά» κόμματα μιας χρήσης, δηλαδή βραχύβια που κοροϊδεύουν το πόπολο; Όταν εξαθλιώνεται ο λαός – δουλευτής πολλαπλώς; Όταν διχάζεται με βάση τις ιδεολογικές διαφορές; Και τέλος όταν οι εγγυητές της ομαλής κοινωνικής και δημόσιας ζωής ανακαλύπτεται πως σχετίζονται με το παρακράτος  η «Χρυσή Αυγή», που τρομοκρατεί το λαό; Για να μην αναφέρω την παιδεία, που βγάζει ημιμαθείς και υποψήφιους μετανάστες. Ή την εκκλησία που καλλιεργεί το αίσθημα της «Άφεσης» και της «Συγνώμης» προς «τους εχθρούς υμών».

Αγαπητοί μου θρησκευόμενοι και μη, τίποτε δεν γίνεται εξ αγαθού, κατανοήστε το ! Κι όταν το σύστημα βλέπει με τρόμο την απειλή μείωσης  του ποσοστού κέρδους; «Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»! Τότε έρχεται η ώρα της βίας δια ροπάλου, πότε της Αστυνομίας και πότε των «φουσκωτών» της Χρυσής Αυγής! Ας αφήσουν λοιπόν τις ανέξοδες κορώνες οι διάφοροι που εξορκίζουν το Ναζισμό! Είναι πολύ διάφανο το ψευδεπίγραφο των αφορισμών τους! Και μ’ αυτά κι αυτά, η «κόπρος του Αυγείου» δεν πρόκειται ν’ αδειάσει! Μόνο ένας λαός –Ηρακλής μπορεί να το πετύχει, με θυσίες φυσικά. Όπως λένε «Αν δε βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι»! Αυτό μας δείχνει η ιστορία κι αυτό πρέπει να ‘χουμε σαν πρόγραμμα διεκδίκησης του μόχθου μας ! Εναλλακτική πρόταση δεν υπάρχει.

Όμως το Σύστημα έχει πολλές εναλλακτικές  προτάσεις – λύσεις. Μια τέτοια είναι και η διασπορά του τρόμου δια… ροπάλου των χρυσαυγιτών! Έλληνες γρηγορείτε για να μη γίνουμε Γερμανία του μεσοπολέμου! Που οι Γερμανοί γονείς κατασκοπεύονταν από τα παιδιά τους, ενταγμένα με το ζόρι στην Ναζιστική Νεολαία… Και που οι… απρόσεκτοι γονείς κατέληγαν να … περνούν από τις καμινάδες των κρεματορίων… Ήταν τότε μια φάση του συρμού: «Πρόσεχε γιατί θα περάσεις από την καμινάδα!» Τα θεωρείτε υπερβολικά όλα αυτά;

Η φασιστική κτηνωδία δεν έχει έλεος! Είπαμε: Το αλόγιστο ΚΕΡΔΟΣ!! Κι ας παριστάνουν τους λιονταρήδες κάποιοι που … εξορκίζουν το φασισμό – ναζισμό… έχουν ξαναειπωθεί αυτά…

Λαέ αγρύπνα!! Οι καταστάσεις εγκυμονούν θανάσιμους κινδύνους… Σαλπίστε Eς – Ο – Ες πριν είναι αργά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...