17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Προβληματισμός για τους Ευρωπαίους με…εξοχικά στην Κρήτη για το κατά πόσο θα αυτοπεριοριστούν

Ημερομηνία:

Πολλοί Eυρωπαίοι πολίτες διατηρούν δικές τους κατοικίες σε Μάταλα, Καμηλάρι, Πιτσίδια, Σίβα. Οι πληροφορίες ότι τα τελευταία 24ωρα ταξίδεψαν στο Ηράκλειο αρκετοί Βρετανοί που διατηρούν ιδιόκτητες κατοικίες σε διάφορες περιοχές έχουν προκαλέσει ανησυχία σε τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν ευρωπαίους πολίτες αρκετούς μήνες το χρόνο.

Ανησυχούν για το κατά πόσο οι άνθρωποι αυτοί θα αυτοπεριοριστούν, όπως επιβάλλεται, και διερωτώνται ποιος μπορεί να το διασφαλίσει.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης επισήμανε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους προέδρους των προαναφερόμενων χωριών προκειμένου να έχουν το νου τους. «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να τηρούν τον κατ’ οίκον περιορισμό για να είμαστε όλοι καλά. Αν προκύψει κάποια ανάγκη σε προμήθειες και φάρμακα, θα έχουν την κατάλληλη συνδρομή» τόνισε.

Σοβαρός προβληματισμός υπάρχει για τους μετανάστες που ζουν σε παλιά σπίτια 10 και 15 άτομα μαζί. Οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων είναι ασφυκτικές, απαγορευτικές υγειονομικά, όμως στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει κάτι δραστικό.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι έχουν τυπωθεί φυλλάδια στην αραβική γλώσσα για την ενημέρωση τους ως προς την ατομική υγιεινή και τα μέτρα ασφαλείας που οφείλουν να λαμβάνουν ενώ υπάρχει επαφή και με τους Ιμάμηδες της περιοχής.

Σε πλήρη ενεργοποίηση βρίσκεται η κοινωνική υπηρεσία του δήμου για την παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ως προς την αγορά τροφίμων και φαρμάκων.

«Εμείς έχουμε καθιερώσει το σλόγκαν: Μείνετε σπίτι-θα έρθουμε εμείς» τόνισε ο κ. Νικολιδάκης, επισημαίνοντας ότι έχουν απευθυνθεί σε όλους τους προέδρους των χωριών ώστε να τους ενημερώνουν για τις περιπτώσεις των συνανθρώπων μας που αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ