14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Προβληματισμός υγειονομικών για το εμβόλιο

Ημερομηνία:

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο διευθυντής του Radio North 98.0, Βαγγέλης Μωυσής, μεταφέροντας ρεπορτάζ για υγειονομικούς στη Θεσσαλονίκης που εμφανίζονται προβληματισμένοι απέναντι στο εμβόλιο.

«Υπάρχει καταγεγραμμένος ένας αριθμός υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη που έχει αναπτύξει έντονο προβληματισμό για το εμβόλιο και για τον ταχύ ρυθμό που καλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή στους στον εμβολιασμό και να προχωρήσουν σε αυτόν. Υπάρχει μία διασταυρωμένη περίπτωση υγειονομικού στελέχους σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που έχει κινήσει διαδικασία παραίτησης, αντιδρώντας στο να κάνει το εμβόλιο. Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα στελέχη νοσοκομείων. Προβληματίζονται γιατί με την ταχύτητα που βγαίνουν τα εμβόλια δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δημοσιεύσεις όλων των στοιχείων», ανέφερε ο Βαγγέλης Μωυσής.

«Πριν από λίγες ημέρες είχαμε παράπονα γιατί αργούν τα εμβόλια να έρθουν στην Ευρώπη. Τώρα που έρχονται, λέμε ότι ήρθαν πολύ γρήγορα. Για το εμβόλιο της Pfizer δημοσιεύτηκε η μελέτη. Σε όλα τα κράτη του κόσμου ξεκινά ο εμβολιασμός με τους υγειονομικούς. Το εμβόλιο αυτό είναι μια τεράστια παγκόσμια επιτυχία. Είναι η λύτρωση σε ένα τεράστιο πρόβλημα που καταστρέφει τις ζωές μας. Τα δεδομένα που έχουμε είναι ασφαλή», απάντησε ο κ. Δημόπουλος.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε δύο χρόνια με την πανδημία. Το FDA ενέκρινε τα εμβόλια με βάση τους φακέλους που έδειχναν την ασφάλεια στους δύο μήνες. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία με τόσες μελέτες. Η έγκριση για εμβολιασμό θα είναι για άτομα άνω των 16 ετών. Δεν συμπεριελήφθησαν άτομα κάτω των 16 ετών στις μελέτες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ