16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Προβοκάτσια είδε ο Τούρκικος τύπος στην ύψωση από Κρητικό της γιγάντιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

Ημερομηνία:

Η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας, εμβαδού 745 τ.μ και βάρους 200 κιλών, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Καστελόριζο, ενόχλησε τους Τούρκους που έκαναν και πάλι λόγο για «ελληνικές προκλήσεις».

Για… προβοκάτσια κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος, αναφορικά με τη σημαία ύψους 40 μέτρων . Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, σχολιάζοντας το γεγονός κάνει λόγο για νέα πρόκληση από πλευράς της Ελλάδας.

«Και πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία για να προκαλέσουν» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

1

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια μέρα πριν την εθνική εορτή της Τουρκία, ανυψώθηκε μια τεράστια ελληνική σημαία, η οποία ήταν ορατή με γυμνό μάτι, από την Τουρκία.

Μάλιστα, το κείμενο συνοδεύεται και από φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η ελληνική σημαία από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δήμαρχος Κας ισχυρίστηκε πως η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, είχε στόχο να επισκιάσει τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο δήμος για την 97η επέτειο της Ημέρας της Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο σχηματισμός της τουρκικής σημαίας με λέϊζερ. «Ο δήμαρχος Ουλουτας είπε πως θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις σχετικά με την 97η επέτειο.

Ο Ουλουτάς ανέφερε πως στο όρος Γκεντί Εφέ που είναι ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, σήμερα και αύριο θα σχηματισθεί με λέιζερ η τουρκική σημαία και είπε: ” Επίσης στα πλαίσια των εορτασμών, θα υπάρξουν 17 βολές πυροβολικού. Πιστεύω πως επειδή άκουσαν για αυτές τις εκδηλώσεις έστησαν μια τέτοια σημαία στο λιμάνι του Καστελόριζου. Εμείς πάντοτε υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και το δίκαιο. Πρέπει να τους ρωτήσει κάποιος γιατί το έκαναν αυτό. Επίσης όπως έγινε και στην Γιορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου, θα γιορτάσουμε και την Γιορτή της Δημοκρατίας με 70 και τουρκικές σημαίες, όπως και στην επέτειο της Νίκης στις 30 Αυγούστου».

Ένας κρητικός πίσω από τη σημαία

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σε μια άκρως συμβολική κίνηση προχώρησε ο δύτης από το Ηράκλειο, Μανώλης Βουτσαλάς.

Σε έναν γερανό ύψους 40 μέτρων κυμάτιζε από νωρίς το πρωί στο Καστελόριζο η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία σε ιστό στον κόσμο, 745 τετραγωνικών.

Ο κ. Βουτσαλάς ταξίδεψε μέχρι το Καστελόριζο όπου ύψωσε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία.
 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...