23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Προβολή ντοκιμαντέρ για την ιδιωτικοποίηση του νερού από την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων

Ημερομηνία:

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων οργανώνει προβολή ντοκιμαντέρ για την ιδιωτικοποίηση του νερού την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, στις 7 το απόγευμα, στο καφέ «Ταράτσα» στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του νερού στη χώρα μας αποτράπηκαν μέχρι στιγμής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών, με χιλιάδες υπογραφές και με τη συντριπτική απόφαση του τοπικού δημοψηφίσματος στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, πάνω από 1.880.000 πολίτες από όλη την Ευρώπη υπέγραψαν την πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση κι υπέρ της υπεράσπισης του νερού ως δημόσιου αγαθού.

Η κυβέρνηση όμως συνεχίζει τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα ιδιώτες να μπουν με μειοψηφικό ποσοστό (αρχικά) στη δημόσια εταιρεία ύδρευσης της Αθήνας (ΕΥΔΑΠ) αναλαμβάνοντας και τη διοίκησή της και συνάπτοντας συμβάσεις με Δήμους για να αναλάβουν (πάλι με ιδιωτικές εταιρείες) τη διαχείριση των νερών σε διάφορες περιοχές. Έτσι, επιχειρείται να περάσει η ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο, παρακάμπτοντας και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που μετά από προσφυγή πολιτών της Θεσσαλονίκης, έκρινε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να προστατεύεται με βάση το Σύνταγμα.

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ θα δούμε λοιπόν τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων του νερού σε όλο τον κόσμο, για να ξέρουμε τι μας περιμένει, αν αφήσουμε έτσι να εξελιχθούν τα πράγματα, όπως θέλουν κυβέρνηση και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στη σειρά δράσεων που οργανώνει η Οικολογικη΄Πρωτοβουλία Χανίων γιορτάζοντας τα 20 χρόνια της έκδοσης της οικολογικής εφημερίδας «Φουρόγατος» και τα 25 χρόνια δράσης της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...