23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Προβολή ταινίας: Ο μποξέρ (1997), του Τζιμ Σέρινταν την Κυριακή στο ΤΕΕ

Ημερομηνία:

Ο πολιτιστικός σύλλογος “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ” στα πλαίσια του αφιερώματος στο Ιρλανδικό σινεμά που φέρει τον τίτλο: “Ανιχνεύοντας την ταυτότητα του Νέου Ιρλανδικού Κινηματογράφου”  θα προβάλλει την Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 στη φιλόξενη αίθουσα ορόφου του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23, είσοδος από Γιαμπουδάκη) στις 20.00μ.μ. την ταινία του Τζιμ Σέρινταν “Ο μποξέρ”, παραγωγής του 1997. Την ταινία θα προλογήσει ο εκπαιδευτικός Χρήστος Δερμιτζάκης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σενάριο: Τζιμ Σέρινταν, Τέρι Τζωρτζ

Σκηνοθεσία: Τζιμ Σέρινταν

Μουσική: Gavin Friday, Maurice Seezer

Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Έμιλι Γουάτσον, Μπράιαν Κοξ, Κεν Σκοτ

Δραματική ταινία. Διάρκεια: 113΄.

Διακρίσεις: Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Δραματικής Ταινίας και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου-Δράμα (Ντάνιελ Ντέι-Λιούις).

Υπόθεση: Έπειτα από 14 χρόνια στη φυλακή, λόγω της συμμετοχής του σε παράνομες δραστηριότητες του ΙΡΑ, στα 33 του χρόνια ο Ντάνι (Ντάνιελ Νταίη Λιούϊς) αποφυλακίζεται και επιστρέφει στο Μπέλφαστ. Εκεί συναντά την Μάγκι Χόλλαντ (Έμιλυ Γουάτσον), τον παλιό του έρωτα και αποφασίζει να ασχοληθεί με το άθλημα στο οποίο είχε διαπρέψει, το μποξ. Ανοίγει ένα γυμναστήριο ανοικτό για Καθολικούς και Προτεστάντες πυγμάχους και γίνεται προπονητής των νεαρών που ζουν στις φτωχογειτονιές. Συναντά προβλήματα ενώ προσπαθεί να τα ξαναφτιάξει με την Μάγκι που όμως είναι παντρεμένη με τον καλύτερο φίλο του Ντάνυ, που έχει φυλακισθεί και αυτός για συμμετοχή του στον IRA, γιατί ο Χάρυ, ο ανεπίσημος αρχηγός του IRA στην περιοχή, θα θεωρήσει δυο φορές προδότη τον Φλυν και θα χρησιμοποιήσει βίαια μέσα για να τον μεταπείσει.

Η ταινία «Ο μποξέρ» είναι μία ακόμα συνεργασία του Ιρλανδού σκηνοθέτη Τζιμ Σέρινταν με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Μετά την ταινία «Εις το όνομα του πατρός» που είχαν συνεργαστεί, προκαλώντας το μένος της Μεγάλης Βρετανίας και τον αποκλεισμό τους από τα διεθνή βραβεία, έρχεται μία ακόμα ταινία για την Ιρλανδία, τον ΙΡΑ και τους Ιρλανδούς.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=o55UrRbni50″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...