25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Προβολή ταινίας στο θέατρο Κυδωνία: «Μπενβενούτα»

Ημερομηνία:

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου  στις 9.00 μμ

«MΠENBENOYTA» 

(Benvenuta) Βέλγιο/Γαλλία 1983

Σκηνοθεσία:   ΑΝΤΡΕ ΝΤΕΛΒΟ

Σενάριο:  ΣΟΥΖΑΝ ΛΙΛΑΡ, ΑΝΤΡΕ ΝΤΕΛΒΟ

Φωτογραφία:  ΣΑΡΛ ΒΑΝ ΝΤΑΜ

Μουσική: ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΝΤΕΒΡΕΣ

Παραγωγή: U.G.C

Διάρκεια:  105΄

Ερμηνεία:  ΦΑΝΥ ΑΡΝΤΑΝ, ΒΙΤΟΡΙΟ ΓΚΑΣΜΑΝ, ΦΡΑΝΣΟΥΑΖ ΦΑΒΙΑΝ, ΜΑΘΙΕ ΚΑΡΙΕΡ, ΚΛΑΙΡ ΒΟΤΙΟΝ

Ο Αντρέ Ντελβό σημαντικός σκηνοθέτης από το Βέλγιο (Φλαμανδός), διανοούμενος, πρώην καθηγητής της γερμανικής γλώσσας, με σπουδές νομικής αλλά και πιάνου, πριν αρχίσει να ασχολείται με την κινηματογραφική μυθοπλασία, το 1965, ασκούσε έντονη δράση στον χώρο του τηλεοπτικού ντοκυμαντέρ. Οι περισσότερες ταινίες του Ντελβό κινούνται στο μεταίχμιο ρεαλισμού – φαντασίας. «Στο έργο του, αναγνωρίζεις εκείνο το χαρακτηριστικό φλαμανδικό κράμα ονείρου και πραγματικότητας, λυρισμού και ρεαλισμού, φαντασίωσης και διάθεσης για έρευνα επίκαιρων προβλημάτων» είχε επισημάνει ο κριτικός κινηματογράφου Βασίλης Ραφαηλίδης στο «Βήμα», το 1980. Η ΜΠΕΝΒΕΝΟΥΤΑ είναι η ηρωίδα ενός μυθιστορήματος που γράφει η Τζέην. Το θέμα του μυθιστορήματος είναι ο παθιασμένος έρωτας της Μπενβενούτα για τον Λύβιο.

Όταν όμως ένας νεαρός δημοσιογράφος έρχεται να πάρει συνέντευξη από την Τζέην για το βιβλίο που γράφει,  η πραγματικότητα αρχίζει να μπερδεύεται με τη φαντασία… Η ΜΠΕΝΒΕΝΟΥΤΑ είναι η μοναδική μεγάλη παραγωγή του Αντρέ Ντελβό και θεωρείται η καλύτερή του.  Άλλες γνωστές στην Ελλάδα ταινίες του σκηνοθέτη, που πάντα αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη διανομή τους στην αγορά του κινηματογράφου εκτός Βελγίου, είναι: «Μια γυναίκα στο λυκόφως», «Ένα τραίνο μια φορά» και «Άβυσσος». Πέθανε το 2002.

www.theatrokydonia.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ