14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Προβολή της ταινίας «Το κάλεσμα του βουνού»

Ημερομηνία:

Η βραβευμένη ταινία Το Κάλεσμα του Βουνού του Χανιώτη σκηνοθέτη/διευθυντή φωτογραφίας Στέλιου Αποστολόπουλου θα προβληθεί τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στο Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπος στις 20.30.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Γιάννη, ο οποίος εγκαταλείπει τη ζωή του στην Αθήνα για να εγκατασταθεί στα αφιλόξενα Λευκά Όρη της Κρήτης. Αφορμή; Η δολοφονία του ξαδέλφου του Ηλία, που ήταν ένας από τους τελευταίους παραδοσιακούς βοσκούς της περιοχής και λειτουργούσε το μητάτο της οικογένειας σε υψόμετρο 1800 μ. Ο Γιάννης αποφασίζει να συνεχίσει το επάγγελμα του Ηλία, τιμώντας έτσι τη μνήμη του ξαδέλφου του και διαφυλάσσοντας την τιμή της οικογένειας. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Αποστολόπουλος ακολουθεί το Γιάννη στο δύσκολο ταξίδι του, μεταξύ των χιονισμένων βουνοκορφών της Κρήτης και του Λιβυκού πελάγους.

Η ταινία έχει παιχτεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει βραβευτεί με τα

-PRIX VIA STELLA – FRANCE 3 στο CMCA 2010 στη Μασσαλία,

-Prize for Best Photography στο Sole Luna Festival 2010  στο Παλέρμο,
-Βραβείο Κοινού στο φεστιβάλ “ΑΓΩΝ” 2010 στην Αθήνα και

-Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεσαίου Μήκους στο 4ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Ο Στέλιος Αποστολόπουλος είναι οπερατέρ και σκηνοθέτης με πολυετή πείρα στο χώρο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου, ειδικά στην κινηματογράφηση προγραμμάτων για τη φύση και στα υποβρύχια γυρίσματα. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας παραγωγής Anemon productions με έδρα την Αθήνα. Αυτό είναι το πρώτο του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

Σκηνοθεσία/Φωτογραφία: Στέλιος Αποστολόπουλος. Σενάριο: Νίκος Νταγιαντάς, Στέλιος Αποστολόπουλος. Μουσική: Γιώργος Ξυλούρης, Νίκος Βελιώτης. Μοντάζ: Νίκος Νταγιαντάς, Γιώργος Χελιδονίδης, Μιχάλης Αλεξάκης. Παραγωγοί: Ρέα Αποστολίδη, Γιούρι Αβέρωφ.

Περισσότερες πληροφορίες και τρέιλερ της ταινίας στο http://anemon.gr/thecall.html

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ