22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ακτινοβολία της Αντίστασης» για την Παλαιστίνη που αντιστέκεται

Ημερομηνία:

Αλληλέγγυοι / ες Ηρακλείου στην Παλαιστίνη οργανώνουν την προβολή του ντοκιμαντέρ “Radiance of Resistance” (Η Ακτινοβολία της Αντίστασης) την Παρασκευή 2 Φλεβάρη στις 19.30 στην αίθουσα Ανδρογέω.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ αποτέλεσε το Δεκέμβρη το φυτίλι για το ξέσπασμα της συσσωρευμένης οργής των Παλαιστίνιων. Κηρύχθηκαν διαδηλώσεις και απεργίες και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, κάποιοι από πραγματικά πυρά.

Στις 19 Δεκέμβρη η δεκαεξάχρονη Αχέντ Ταμίμι συλλαμβάνεται επειδή χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη που είχε πυροβολήσει με πλαστική σφαίρα τον ξάδελφό της. Σήμερα κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές περίπου 400 παιδιά, ενώ από την ημέρα που η αμερικάνικη κυβέρνηση αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραηλινού κράτους έχουν προσαχθεί 130 ανήλικοι.

Σ’ αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ και μάλιστα καλεί στην Αθήνα το πρόεδρο του Ισραήλ για “ενδυνάμωση σχέσεων”.

unnamed

Στα πλαίσια αυτά, την Παρασκευή 2 Φλεβάρη στις 19.30 στην Αίθουσα Ανδρόγεω θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η Ακτινοβολία της Αντίστασης» και θα ακολουθήσει συζήτηση με μέλος παλαιότερων αποστολών Αλληλεγγύης στην Γάζα .

Το ντοκιμαντέρ «Η Ακτινοβολία της Αντίστασης» (Radiance of Resistance) γυρίστηκε το 2016 και εστιάζει στον αγώνα του παλαιστινιακού χωριού Νάμπι Σάλεχ, ένα από τα παλαιστινιακά χωριά των οποίων οι κάτοικοι αντιστέκονται για χρόνια στο ισραηλινό κράτος που κλέβει τη γη τους για την ανοικοδόμηση εποικισμών, που κλέβει το νερό και τις ζωές τους.

Μέσα από τις αφηγήσεις δύο ανήλικων κοριτσιών, της Τζάνα Τζιχάντ και της Αχέντ Ταμίμι, παρακολουθούμε τους αγώνες των κατοίκων, τις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις, τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς των ανθρώπων του χωριού. Βλέπουμε τα δυο μικρά κορίτσια να λαμβάνουν μέρος σε όλες τις διαδηλώσεις, να κάνουν ρεπορτάζ (η Τζάνα Τζιχάντ είναι η νεότερη δημοσιογράφος στον κόσμο) και να αντιστέκονται με σθένος ενώ την επόμενη στιγμή μπορεί να παίζουν με τα άδεια κάνιστρα από τα χιλιάδες δακρυγόνα που έχουν ρίξει οι ισραηλινές δυνάμεις στο χωριό, από το 2009 που έχουν ξεκινήσει οι διαμαρτυρίες.

Διοργάνωση: Αλληλέγγυοι /ες Ηρακλείου στην Παλαιστίνη

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=FDv20PsDMsQ”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...