15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Προβολή των ελαιοκομικών προϊόντων στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχειμαγείρων στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία:

Του Δρ. Κωνσταντίνου Χαρτζουλάκη

Περίπου 1.000 επαγγελματίες της γαστρονομίας (Chefs) από πάνω από 90 χώρες, που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων ‘World Chefs Congress & Expo’ που γίνεται στη Θεσσαλονίκη από 24-27 Σεπτεμβρίου 2016 θα ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ελαιοκομικών προϊόντων (ελιάς και ελαιολάδου) στη γαστρονομία.

Το συνέδριο φιλοξενεί 34 ομιλητές από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων ο Κων/νος Χαρτζουλάκης, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων που θα αναφερθεί στα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τη χρήση των ελαιοκομικών προϊόντων στη διατροφή στο παρελθόν και σήμερα.

Παράλληλα οι chefs θα επισκεφθούν μονάδα παραγωγής ελαιολάδου και επεξεργασίας επιτραπέζιας ελιάς στη Χαλκιδική για να έχουν άμεση γνώση για τη διαδικασία παραγωγής τους και τη διαφορά από τα άλλα φυτικά έλαια. Τέλος θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν ελληνικά φαγητά με βάση τα ελαιοκομικά προϊόντα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας.

Μια ακόμη σημαντική προσπάθεια προβολής των ελαιοκομικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο που στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Για περισσότερες πληροφορίες

http://us7.campaign-rchive1.com/?u=1e1ddfa4c14085b91e26658cb&id=028b5e9193

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...