16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δήμου Καντάνου για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης

Ημερομηνία:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανταποκρινόμενο στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Σελίνου, που χρονολογείται από το 2012, υπέγραψε σήμερα Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, Χανίων, για την αποκατάσταση και την ανάδειξη ενός μοναδικού χώρου φυσικής ομορφιάς και αναψυχής, το Φαράγγι Αγίας Ειρήνης, που αποτελεί τμήμα της περιοχής Natura 2000.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η μελέτη και η εκτέλεση έργων προστασίας και ελέγχου σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις στο Φαράγγι, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής από το Υπουργείο Γεωργίας. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις ήπιες παρεμβάσεις που προβλέπονται είναι η δημιουργία χώρων αναψυχής και διαδρομών, η σήμανση της περιοχής, η ενίσχυση της βλάστησης, κλπ. Ενδεικτικά, θα καθαρισθούν μονοπάτια στο Φαράγγι, θα τοποθετηθούν φωλιές πυρόσβεσης, καθώς και κουτιά πρώτων βοηθειών, θα αναβαθμισθεί το δίκτυο ύδρευσης και θα τοποθετηθούν ενημερωτικοί πίνακες φυσικού και ιστορικού περιεχομένου.

Με τα έργα που προγραμματίζονται, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης αποκτά μια νέα πνοή, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την πολύπλευρη αξιοποίηση του, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και περιηγητές και ταυτόχρονα να αναδειχθεί σε παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής. Κύριο ρόλο στην κατεύθυνση αυτή έχει η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου. Άλλωστε, οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Αντώνη Περράκη είναι συνεχείς και συντονισμένες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ