15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Προεδρικές εκλογές στις 17 Δεκέμβρη – Για “θαυμάσια εξέλιξη” μιλά ο Τσίπρας

Ημερομηνία:

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του ζήτησαν να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία προεδρικής εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, όπως δήλωσε με γραπτή ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

 Αν δεν εκλεγεί με την πρώτη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 200 ψήφοι, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη στις 22 Δεκεμβρίου που και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι και αν και πάλι δεν εκλεγεί πρόεδρος θα πραγματοποιηθεί η τρίτη ψηφοφορία στις 27 Δεκεμβρίου στην οποία απαιτούνται 180 ψήφοι.

Σε περίπτωση που και στην τρίτη ψηφοφορία δεν εκλεγεί Πρόεδρος, τότε θα πάμε σε εκλογές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Σ. Βούλτεψη

“Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμό.

Ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL). Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών.

Το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015.

Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για την διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας.

Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014”.

Πάμε για εκλογές

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα την κυβερνητική απόφαση να επισπευστεί η διαδικασία της προεδρικής εκλογής.

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν άντεξε την πίεση και ανοίγει το δρόμο για να πει ο λαός τη γνώμη του. Το 180 δεν υπάρχει, πάμε σε εκλογές. Είναι μια θαυμάσια εξέλιξη» σημειώνει στο protothema.gr στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνει ότι γίνεται αυτό που είπε ο κ. Τσιπρας χθες βράδυ στη Βουλή, ότι δηλαδή εάν η κυβέρνηση λάβει θετικές ψήφους για τον προϋπολογισμό μακριά από το 180 που απαιτείται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες.

"google ad"

Σύμφωνα με πληροφορίες καλούνται ήδη τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου απόψε, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και να καθοριστεί η γραμμή του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε την είδηση ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Μπανιά, από την οποία αποχώρησε αμέσως, δηλώνοντας προς τους δημοσιογράφους ότι η επίσπευση της προεδρικής εκλογής ήταν αναμενόμενη γιατί «έχει μεγάλη διαφορά για να βρει τους 180 για αυτό ξεκινά από τώρα τη διαδικασία».

Ικανοποίηση στους ΑΝ.ΕΛΛ. για την επίσπευση των διαδικασιών

«Χαιρόμαστε που επισπεύδονται οι κάλπες που τις θέλαμε χθες» σχολίασε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ημερομηνία για την έναρξη των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουίκ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. είπε: «Οι συγκυβερνώντες επειδή ξέρουν ότι τα νέα μέτρα της τρόικας, δεν θα περάσουν από τη Βουλή, και θα έπεφταν εκ των έσω, προτιμούν να φύγουν λιγότερο επώδυνα με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του ΠτΔ, όπου δεν θα βρουν τους 180 και θα πάνε για τις εκλογές της ήττας. Χαιρόμαστε που επισπεύδονται οι κάλπες που τις θέλαμε χθες…»

Στο μεταξύ, μετά την απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών εκλογής ΠτΔ από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, έδωσε εντολή να τεθούν σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα όλα τα όργανα και οι συντονιστικές επιτροπές του κινήματος. Επίσης την Τετάρτη στις 15:00 το μεσημέρι. στα γραφεία του κινήματος θα γίνει κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...