22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Προειδοποίηση ΥΠΟΙΚ για «μαϊμού» εφοριακούς

Ημερομηνία:

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί με ανακοίνωσή τους την Τετάρτη τους φορολογούμενος να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία ή το ΣΔΟΕ στις περιπτώσεις που εμφανιζόμενοι ως εφοριακοί δεν επιδεικνύουν την ταυτότητα τους και την εντολή ελέγχου φορολογούμενων ή επιχειρήσεων.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία αναφερόταν ότι επιτήδειοι, προσποιούμενοι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εκβίαζαν και εξαπατούσαν ανυποψίαστους επιτηδευματίες, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

«Επειδή δεν μπορεί να αποκλεισθεί επανάληψη του φαινομένου, το ΣΔΟΕ ενημερώνει τους πολίτες ότι οι ελεγκτές του Σώματος είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πριν την έναρξη του ελέγχου την ταυτότητα τους και την εντολή ελέγχου. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να αρνηθούν οποιοδήποτε έλεγχο και να ειδοποιήσουν τις Αστυνομικές Αρχές ή το ΣΔΟΕ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ