19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Προειδοποίηση Meteo για την κακοκαιρία: Τα εντονότερα φαινόμενα και πάλι στα δυτικά της Κρήτης – H αναλυτική πρόγνωση του Εμμ. Λέκκα

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 24/02/2019 μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 25/02/2019 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι τα εντονότερα φαινόμενα για ακόμα μία φορά θα εντοπίζονται στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης όπου θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής

H αναλυτική πρόγνωση του Εμμ. Λέκκα

Τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα εμφανίζουν αρκετά αυξημένες τις περιόδους βροχόπτωσης καθώς και έντασης των στις δυτικές περιοχές της Κρήτης με εκδήλωση και τοπικών καταιγίδων, στο Ρέθυμνο αλλά ακόμη περισσότερο στο Ν. Χανίων. Βροχές  παροδικές  θα σημειώνονται και στην υπόλοιπη Κρήτη, κατά τόπους δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες έστω και πρόσκαιρα, αλλά η μεγαλύτερη ένταση των να αναμένεται κυρίως αύριο Δευτέρα. Χιονοπτώσεις δεν αναμένονται στο νησί μας παρά μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα χωρίς να προκαλούν καμία ανησυχία.

Στις επόμενες ώρες αναμένεται η αποκατάσταση του Βορειοανατολικού ψυχρού και ενισχυμένου ρεύματος στα δυτικά το οποίο αποτελεί μία σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης των έντονων βροχοπτώσεων, ιδιαίτερα για τα βόρεια τμήματα του Ν. Χανίων, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.  Τα προγνωστικά δείχνουν και μία διατήρηση των φαινομένων αυτών έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Ο άνεμος προς το παρόν παραμένει γενικά από Ανατολικές διευθύνσεις με την ένταση του στα 3 – 4 Μποφώρ με λίγες τοπικές βροχές να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές στα δυτικά. Σταδιακά όμως αναμένεται να επικρατήσουν οι Βόρειο – Βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις στα 6 – 7, τοπικά στα δυτικά και νότια, έως και τα 8 Μποφώρ. Προσοχή απαιτείται και στον υψηλό κυματισμό που θα προκληθεί στο βόρειο παράκτιο μέτωπο των δυτικών περιοχών.  Στις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης θα διατηρηθεί γενικά η Ανατολική τάση των ανέμων με την ένταση τους στα 3 – 4 Μποφώρ.

Για αύριο Δευτέρα αναμένεται η σταδιακή επέκταση του Βορείου ρεύματος και ανατολικότερα προκαλώντας και στις περιοχές αυτές πιο έντονες βροχοπτώσεις , το διάστημα της έντασης προσδιορίζεται προς τις μεσημβρινές ώρες. Με την επέκταση των Βορείων ανέμων και στα ανατολικά η ένταση τους θα φθάνει στα 6 – 7 , τοπικά στα δυτικά τα νότια και στα πελάγη έως και τα 8 Μποφώρ. Υψηλός θα είναι και ο κυματισμός σε όλο πλέον το βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού. Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα από αύριο Δευτέρα.

Το καθόλα χειμωνιάτικο αυτό σκηνικό του καιρού αναμένεται να διατηρηθεί και την Τρίτη το πρωί. Σταδιακά όμως από το μεσημέρι αναμένεται ή σταδιακή βελτίωση του καιρού η οποία μέχρι τις απογευματινές ώρες θα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Από το μεσημέρι αναμένεται και η σταδιακή εξασθένηση του Βορείου ρεύματος με τους ανέμους να στρέφονται από Βορειοδυτικές διευθύνσεις και να διατηρούν εντάσεις στα 4 – 5 Μποφώρ.

Με νεότερα δεδομένα θα προσδιορίσουμε στο κατά πόσο θα είναι πρόσκαιρη η βελτίωση του καιρού από την Τρίτη και μετά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...