16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

“…προεκλογικά άλλα δήλωναν και μετεκλογικά άλλα έπραξαν”: Ανακοίνωση με πολλά υπονοούμενα για τις μετεκλογικές συνεργασίες στο Δήμο Χανίων από την Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος παίρνει θέση σε σχέση με τη στάση που θα τηρήσει αναφορικά με τη νέα δημοτική αρχή στο Δήμο Χανίων αλλά και τις μετεκλογικές συνεργασίες που προέκυψαν:

Ως Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος δημιουργηθήκαμε από τα σπλάχνα της χανιώτικης κοινωνίας για να υπηρετήσουμε το κοινό συμφέρον, στόχο που προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης, πρώτης για εμάς, δημοτικής θητείας. Το πράξαμε με συνέπεια, χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος παρά τις επιθέσεις που δεχθήκαμε. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές προβάλλαμε την ανάγκη δημοκρατικού διαλόγου με στόχο τη δημιουργία πλαισίου θέσεων που θα προέκυπταν μέσα από συναίνεση, σύνθεση και προσπάθεια σύγκλισης απόψεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών. Οι θέσεις μας έχουν εκφραστεί με δημόσια επιχειρηματολογία, τόσο εντός όσο και εκτός δημοτικού συμβουλίου, για μια σειρά θεμάτων όπως το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το οικόπεδο στην περιοχή της ΑΒΕΑ, τα κτίρια του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι, τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο ή στους εργολάβους, το κυκλοφοριακό, τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, τα ζητήματα στέγης, κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, την αντιμετώπιση του προβλήματος σχολικής στέγης, την καθαριότητα κ.λπ.

Με τη συνεπή, δημιουργική και υπεύθυνη στάση μας στα δημοτικά όργανα που συμμετείχαμε, στηρίξαμε το αναφαίρετο δικαίωμα για όσο το δυνατόν πλατύτερη και πιο αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων στις επιτροπές και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Οι πρόσφατες κυβερνητικές τροπολογίες αποτελούν ωμή αντισυνταγματική αλλοίωση του αποτελέσματος των εκλογών και προληπτική καταστολή της δημοκρατικής λειτουργίας των Δήμων, προφασιζόμενοι την αδυναμία κυβερνησιμότητας, λες και τόσα χρόνια τα τεράστια προβλήματα στους Δήμους δεν ήταν αποτέλεσμα ισχυρά πλειοψηφικών δημοτικών αρχών. Στοχεύουν στη συνέχιση αυτού του πλαισίου που εξυπηρετεί εδώ και χρόνια τις πελατειακές πρακτικές του παραγοντισμού και της ημετεροκρατίας, καθιστώντας τους Δήμους δέσμιους αυτών που αρνούνται πεισματικά να δώσουν απαντήσεις στα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Συνεπώς, για όσους αγωνιούν αν συμμετέχουμε σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, απαντάμε ότι η στήριξη στη νέα δημοτική αρχή θα καθοριστεί με μοναδικό κριτήριο το αν οι προτάσεις της θα δίνουν προοπτική λύσεων στα συσσωρευμένα προβλήματα του τόπου, αφού πρωτοβουλίες δημιουργίας προγράμματος και πλαισίου σύγκλισης και σύνθεσης θέσεων για διαφανή και αποτελεσματική διοίκηση, δυστυχώς δεν υπήρξαν. Πάντως την πρακτική της τυφλής αντιπολίτευσης που βιώσαμε τα πέντε προηγούμενα χρόνια από παρατάξεις και πρόσωπα, με σκοπό απλά να φθείρουν τον δήμαρχο, την θεωρούμε απαράδεκτη, ιδιοτελή και εντελώς ξένη με τις ανάγκες αντιμετώπισης των προβλημάτων. Επομένως, ας μην «ανησυχούν» όσοι, με το δικαίωμα δημόσιου λόγου που τους παρέχουν οι θέσεις τους, παλινωδούν μεταξύ αστήριχτων και υποκριτικών αιτιάσεων εναντίον μας. Ούτε ουρά ή δεκανίκι κανενός υπήρξαμε ή θα υπάρξουμε, ούτε κρυφή ατζέντα διαθέτουμε, ούτε βάζουμε στη ζυγαριά ζητήματα αρχών με θέσεις και οφίτσια. Τέλος, σε όσους προεκλογικά άλλα δήλωναν και μετεκλογικά άλλα έπραξαν (προφανέστατα για το συμφέρον των πολλών βεβαίως – βεβαίως) αφιερώνουμε το αριστούργημα «Παγκόσμια ιστορία της ατιμίας» του σπουδαίου Χόρχε Λουίς Μπόρχες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...