18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΜΑΤ και βία στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου για τους πλειστηριασμούς – Χανιά: Άγονοι οι πλειστηριασμοί

Ημερομηνία:

Κι ενώ οι δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη την χώρα συνεχίζουν την απεργία τους διαμαρτυρόμενοι και για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της Κρήτης οι πολίτες δίνουν ένα μεγάλο αγώνα αποτροπής των πλειστηριασμών.

Στα Χανιά άγονοι βγήκαν όλοι οι πλειστηριασμοί.

Πιο συγκεκριμένα, σε πλειστηριασμό τέθηκαν ένα κατάστημα στην οδό Ιωνίας, ένα οικόπεδο 120 τ.μ. με οικία 70 τ.μ. στην περιοχή Αζογυρές και ένα οικόπεδο 1.000 τ.μ. στον Αζογυρέ. Η παρουσία των πολιτών και αυτή την Τετάρτη παρά τις κακές καιρικές συνθήκες ήταν ικανοποιητική.

Όμως, στο Ηράκλειο, δημιουργήθηκαν επεισόδια.

Στα “μουλωχτά”, όπως μας είπαν, μία συμβολαιογράφος πέρασε πλειστηριασμό. Όταν το αντιλήφθηκαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες της ζήτησαν το λόγο και εκεί δημιουργήθηκε ένταση αφού οι πολίτες κατήγγειλαν ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες προσπάθησαν να σταματήσουν έστω και καθυστερημένα τη διαδικασία ενώ εκεί κάπου εκτοξεύθηκαν απειλές εκ μέρους αυτού που έδωσε την εντολή να προχωρήσει ο πλειστηριασμός.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν υπήρχε ειρηνοδίκης στην αίθουσα όπως θα έπρεπε να είναι. Μετά μάλιστα, όταν οξυνθήκανε τα πνεύματα, εμφανίστηκε και διμοιρία των ΜΑΤ.

Ο Λεωνίδας Λαγογιάννης εκ μέρους της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών μας είπε ότι: “εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και τα δικαιώματα του κάθε Έλληνα πολίτη. Έχουμε πάρει απόφαση ότι την παρούσα φάση καμμία σπιθαμή γης δε θα παρθεί ούτε από το δημόσιο ούτε από καμία τράπεζα. Πρέπει όλοι οι πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Δε γίνεται αλλιώς. Μας έχουν κλέψει την αξιοπρέπειά μας. Το καθήκον του κάθε Έλληνα είναι να αγωνιστεί για το δίκαιο”.

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...