15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Προπηλακισμός και απειλή για ξυλοδαρμό επειδή ζητήσαμε την ισομέρεια ως προς την προβολή της εφημερίδας μας

Ημερομηνία:

Το ζήσαμε και αυτό. Δεχθήκαμε απειλές για ξυλοδαρμό επειδή ζητήσαμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τις εφημερίδες που αναρτούνται σε περίπτερα και πρακτορεία τύπου. Δηλαδή, την ισομέρεια ως προς την προβολή.

Το περιστατικό συνέβη στο πρακτορείου τύπου επί της οδού Σκαλίδη. Όταν αναζήτησα την εφημερίδα μας, ρώτησα τον ιδιοκτήτη αν κι εφόσον υπάρχει ή αν έχει εξαντληθεί. Τότε, βγάζει από κάτω μία εφημερίδα και μου τη δίνει. Όταν τον ρώτησα γιατί η εφημερίδα δεν ήταν μαζί με τις υπόλοιπες εφημερίδες και δίπλα στην άλλη τοπική, ο ιδιοκτήτης άρχισε να εκνευρίζεται και να ρωτά «και τι σε ενδιαφέρει εσένα» με ύφος «τσαμπουκαλεμένο».

Του εξήγησα πως το ενδιαφέρον μου πηγάζει και από την ιδιότητά μου ως δημοσιογράφου της εφημερίδας και του υπενθύμισα πως σύμφωνα με το νόμο ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει η εφημερίδα σε διακριτό σημείο όπου ο πολίτης θα μπορεί να δει πως ΥΠΑΡΧΕΙ! Του υπενθύμισα επίσης πως στα Χανιά υπάρχουν 3 τοπικές καθημερινές εφημερίδες και όχι 1.

Εκεί, αρχικά, μου εξήγησε πως το κέρδος από την εφημερίδα είναι πολύ μικρό και οπότε επιλέγει να μην την ανεβάσει. Προφανώς, η εφημερίδα που επιλέγει να προβάλλει (μία συγκεκριμένη και καμία άλλη) προσφέρει μεγαλύτερο ποσοστό. Μήπως ζητά και τη μη προβολή των υπολοίπων; Ένα απλό ερώτημα που γεννιέται όμως πολύ λογικά, εφόσον το φαινόμενο που παρατηρήθηκε εδώ είναι σχετικά γενικευμένο…

Του εξήγησα πως ανεξαρτήτως του κέρδους του, δεν είναι ούτε κόπος ούτε φασαρία η ανάρτηση της εφημερίδας γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο πολίτης δε γνωρίζει την ύπαρξή της.. Άλλωστε, κυριολεκτικά, είναι μία απλή κίνηση του χεριού. Δεν είναι κόπος.

Εκεί λοιπόν ο κύριος εξερράγη. Φώναξε «τώρα με τσάντισες» και άρχισε να απειλεί με ξυλοδαρμό και έβριζε θεούς και δαίμονες. Σήκωσε τις γροθιές του και έσπρωχνε. Τέτοιο το θράσος! Τραμπουκισμοί στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Επειδή ο κύριος δεν ήθελε να εφαρμόσει το νόμο. Τσαντίστηκε ο κύριος, επειδή δεν είχε τι να απαντήσει και επειδή παρανομούσε. Κι οπότε, ήθελε να χειροδικήσει. «Άκους εδώ, που θα έρθεις να μου πεις τι θα κάνω στο μαγαζί μου», μάλλον θα ήθελε να πει. Μιας και αν έχεις «μαγαζί», μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Οι νόμοι, φυσικά, δεν ισχύουν. Τέτοια η νοοτροπία…

Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε ΔΙΑΡΚΩΣ από διάφορους «κυρίους» στην πόλη των Χανίων που ΚΡΥΒΟΥΝ την εφημερίδα μας οδηγώντας πολλούς πολίτες να μας ρωτούν ΠΟΥ μπορούν να βρουν την εφημερίδα μας και ΑΝ υπάρχει.

Ναι! Πολλοί αναρωτιούνται αν έχει σταματήσει η έκδοση, επειδή ΔΕΝ τη βρίσκουν. Τέτοια ζημιά μας έχουν κάνει αυτοί οι νευρικοί «κύριοι». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έδωσε την εφημερίδα, όταν του ζητήθηκε. Υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις, σε άλλα σημεία, που ακόμα και όταν αναγνώστες ζήτησαν την εφημερίδα ΔΕΝ τους δόθηκε.

Πλέον, η υπόθεση θα πάει στον εισαγγελέα και για τον συγκεκριμένο κύριο και για όλους όσους πλήττουν τα συμφέροντα της εφημερίδας μας αποκρύπτοντας την. Αν νομίζουν πως μπορούν να μας τρομοκρατήσουν κάνουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Δε θα δεχτούμε άλλες προσβολές. Και θα το καταλάβουν σύντομα. Τους το είπαμε ευγενικά, τους μιλήσαμε πολλές φορές, τα έχουμε γράψει. Εφόσον δεν καταλαβαίνουν με το καλό θα καταλάβουν με το νόμο.

ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Οι ΑΠΕΙΛΕΣ, τα ΝΕΥΡΑΚΙΑ, οι ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΜΟΙ και οι ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΑΛΛΟΥ! Προσωπικά δεν έχουμε με κανέναν. Όμως ή θα μάθουν οι «μάγκες» να τηρούν το νόμο και να προβάλλουν ισομερώς όλους για να μπορεί να επιλέξει ο πολίτης από τις εφημερίδες που υπάρχουν ή αν δε θέλουν να εφαρμόσουν (ή έχουν συμφέρον στο να μην εφαρμόσουν) τις ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ υποχρεώσεις που πηγάζουν από το επάγγελμά τους να πάνε να αλλάξουν επάγγελμα.

Τα «μαγαζιά» ή θα λειτουργούν όπως πρέπει ή θα κλείσουν. ΑΡΚΕΤΑ! Αρκετά με τον παραλογισμό. Απλά, δε γίνεται να κάνει ότι θέλει ο καθένας. Όποιος δε σέβεται θα μάθει να σέβεται.

Ο καθημερινός Αγώνας που δίνουμε εδώ για την έκδοση της εφημερίδας θα γίνει σεβαστός! Δε θα επιτρέψουμε πλέον σε ΚΑΝΕΝΑ να πλήττει με αυτό τον τρόπο τα συμφέροντα της εφημερίδας μας και το δικαίωμα στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού μας. Είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ καθήκον μας στη δικιά τους άρνηση να εφαρμόσουν την ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ υποχρέωσή τους: ισομέρεια. Γιατί, αν δεν έχουμε να κάνουμε με ηλίθιους, έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους. Τα υπόλοιπα στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...