17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Προπηλακισμό από ακροδεξιούς στην Οδησσό της Ουκρανίας καταγγέλλει η Βαλαβάνη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Προπηλακισμό κλιμακίου της Λαϊκής Ενότητας που βρέθηκε στην Οδησσό της Ουκρανίας από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων καταγγέλλει η Νάντια Βαλαβάνη, με τον πρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη να ζητεί παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη του Δεξιού Τομεά τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, στην οποία μετέχουν επίσης ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

https://www.youtube.com/watch?t=4&v=JV8oqGHQLSM

«Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας», τόνισε η κ. Βαλαβάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

Λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων, μάλιστα, δεν έγινε δυνατή η συνάντηση που είχαν σήμερα οι πρώην υπουργοί με μέλη της ομογένειας.

Για το εν λόγω θέμα ζήτησε παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μόλις πληροφορήθηκε το επεισόδιο, ο κ. Λαφαζάνης επικοινώνησε με τον Γιάννη Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών, για τον Απόδημο Ελληνισμό και ζήτησε την θετική παρέμβαση του στην ουκρανική πλευρά.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...