18.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Προς εκτόνωση η αντιπαράθεση ΥΠΑ – υπ. Μεταφορών, πιθανή η αναστολή της απεργίας

Ημερομηνία:

Προς εκτόνωση βαίνει η αντιπαράθεση των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με το υπουργείο Μεταφορών και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πραγματοποιηθεί η 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει.

Σε διάλογο που είχαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος συμφώνησαν να συναντηθούν στο υπουργείο μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «εκτιμώ τον πρωθυπουργό και εσάς προσωπικά κύριε υπουργέ», εξέφρασε τη λύπη του για τους χαρακτηρισμούς του σε βάρος του κ. Σπίρτζη την Πέμπτη («κωφάλαλος»), ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, αναγνωρίζοντας ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι θα παρέμβει στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαθέσει μέρος των χρημάτων που εισπράττει από τα έσοδα της ΥΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων και των υποδομών της Πολιτικής Αεροπορίας. Είπε ακόμη ότι έχει βρεθεί ποσό 8 εκατ. ευρώ, που θα διατεθεί για την άμεση αντικατάσταση και επισκευή των ηλεκτρονικών συστημάτων της υπηρεσίας.

ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ