21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Προσβλητικές δηλώσεις Σόιμπλε: Ανοησίες όσα έλεγε ο Τσίπρας για τις γερμανικές αποζημιώσεις – Καμία απάντηση από Τσίπρα

Ημερομηνία:

Ο Βόλφγκαν Σόιμπλε χαρακτήρισε ανοησίες τα όσα έλεγε ο Α. Τσίπρας, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα από τη Γερμανία. Παράλληλα, χαρακτήρισε αψυχολόγητη την ενέργεια του ως προς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Μιλώντας στο πλαίσιο γαλλικού ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Ελλάδα, η επόμενη ημέρα», των Πιερ Μπουρζουά και Ζαν Κατρεμέρ, το οποίο θα προβληθεί το βράδυ από το δίκτυο Arte, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως ήταν ανοησία από μέρους του πρωθυπουργού να υποσχεθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Αυτός  ο εθνικισμός, αυτές οι ανεύθυνες κουβέντες, αυτές οι ανοησίες στρέφονται πάντα ενάντια σε εκείνον που τις χρησιμοποιεί, γιατί δεν εκπληρώνει το χρέος που έχει, δηλαδή να λέει την αλήθεια».

Για την Ελλάδα λέει ότι είναι κράτος αδύναμο και δυσλειτουργικό, ενώ επικαλείται και την φράση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «οι έλληνες είναι ένας σπουδαίος λαός, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Γερμανία ποτέ δεν έθεσε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ως τελεσίγραφο στην Ελλάδα, ωστόσο σημειώνει ότι την πρόταση για «time out», δηλαδή να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη για κάποιο διάστημα, στήριξαν οι 15 από τους 18 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, δηλαδή όλοι πλην του Γάλλου, του Ιταλού και του Κύπριου.

Για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου από τον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που όλοι είχαν μείνει με την εντύπωση ότι ένας συμβιβασμός ήταν κοντά, ο Β.Σόιμπλε λέει: «Τα χάσαμε όλοι. […] Κανείς δεν κατάλαβε ποια ήταν η στρατηγική του, ούτε αν είχε πραγματικά σχεδιάσει το δημοψήφισμα».

Και η συνέχεια ήταν το ίδιο ασαφής, συνεχίζει ο Σόμπλε, και λέει: «Παρ’ όλο που ο ελληνικός λαός τον ακολούθησε και είπε ‘όχι’ σε ποσοστό 60% στο πρόγραμμα βοήθειας, εκείνος αποφάσισε να το εφαρμόσει. Και οι Έλληνες αποδέχτηκαν αυτή την ανατροπή. Αυτό, εγώ δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν είμαι Έλληνας» αναφέρει.

thepressproject.gr, in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...