16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου…

Ημερομηνία:

Δικαιούμαστε από σήμερα να είμαστε υπερήφανοι γιατί ως Έλληνες ακολουθήσαμε τις ιερές παρακαταθήκες των προγόνων μας.

Ο λαός μας είπε, ταυτόχρονα με την ξεκάθαρη εντολή του στην κυβέρνηση για συμφωνία επωφελή για τον ίδιο και την πατρίδα, κι ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όλους αυτούς που μέσα κι έξω τον μεταχειρίστηκαν ως πειραματόζωο έχοντας ως στόχο την καθιέρωση ενός καθεστώτος αποικίας χρέους.

Ταυτόχρονα είπε κι ένα μεγάλο «ΟΧΙ» σ’ όλο το παλιό πολιτικό προσωπικό, που στην κυριολεξία έστειλε στο σπίτι του.

Ο στρατηγός του αγώνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μπήκε μπροστά, πήρε στην πλάτη του όλη την υπόθεση και ανταμείφθηκε από το λαό μας που του έδωσε τη δύναμη και το χρίσμα ενός εθνικού ηγέτη που έχει πλέον την εντολή να ενώσει και να οδηγήσει αυτό τον τόπο στην πρόοδο.

Απομόνωσε ο λαός μας με την απόφασή του, όλο το φάσμα της διαπλοκής, της διαφθοράς, με δυό λέξεις το σάπιο κατεστημένο.

Δεν υπάκουσε στους εντολοδόχους υποκινητές του για ένα «ΝΑΙ» δημάρχους, επιμελητήρια, ξενοδόχους, αντιπεριφερειάρχες, που πήραν κι αυτοί το μάθημά τους απομονωμένοι πλέον, ειδικά στην Κρήτη, σε ένα ποσοστό μειοψηφίας αφού δυστυχώς ταυτίστηκαν με το παλαιό πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Ούτε οι κλειστές τράπεζες, γεγονός πρωτόγνωρο, δεν τρόμαξαν το λαό μας, που έμεινε νηφάλιος και αποφασισμένος να απαλλαγεί από τους εφιάλτες των μνημονίων.

Άμεσο αποτέλεσμα της απόφασης του λαού μας η αναγγελθείσα παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ευχόμαστε στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και σε όλο το πολιτικό φάσμα των αντιπολιτευομένων κομμάτων να βρουν το θάρρος να συμπορευθούν με γενναιότητα στις απαιτήσεις της εποχής μας.

Τώρα ενωμένοι, όσο ποτέ άλλοτε.

Άλλωστε, το δρόμο ανοίγει ο πρωθυπουργός της χώρας που ήδη από χθες το βράδυ με την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ώστε η Ελλάδα σα μια γροθιά να απευθυνθεί στα Ευρωπαϊκά φόρα, και να διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα δίκαιά της.

Κλείνοντας, ας πούμε για άλλη μια φορά «Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου και θαυμάζω τα έργα σου».

 «ΑτΚ»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...