22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Προσλήψεις με 100% επιδότηση εισφορών και έξτρα μπόνους 200 ευρώ το μήνα

Ημερομηνία:

Προσλήψεις 100.000 νέων υπαλλήλων με επιδότηση 100% των ασφαλιστικών τους εισφορών για 6 μήνες, προσφέρει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα επιδοτεί το 100% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων και θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληγεί ή όχι από την πανδημία και όλες τις θέσεις απασχόλησης, πλήρους ωραρίου ή part time.

Με μια απλή αίτηση στην ΕΡΓΑΝΗ ο εργοδότης που ενδιαφέρεται να προσλάβει νέο υπάλληλο θα γνωστοποιεί την πρόθεσή του να ενταχθεί στο πρόγραμμα, προκειμένου να τύχει της επιδότησης. Το συνολικό κονδύλι που αναμένεται να διατεθεί για το μέτρο ανέρχεται σε 350 εκατ. ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή κινήτρων προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και να μειωθεί η ανεργία.

Η επιδότηση θα αφορά νέους μισθωτούς υπαλλήλους ανεξαρτήτως μισθού και ειδικότητας, ενώ θα θεσπιστεί ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας. Έξτρα μπόνους της τάξης των 200 ευρώ το μήνα θα υπάρχει για τους μακροχρόνια ανέργους, καθώς η πρόσληψή τους θα επιδοτείται.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, για μία νέα  πρόσληψη με μισθό 700 ευρώ μέσω του προγράμματος, θα προκύψει κέρδος 2.821 ευρώ στο 6μηνο και για τις δύο πλευρές, εργαζόμενο και εργοδότη. Αντίστοιχα για μισθό 1.200 ευρώ, η επιδότηση στο 6μηνο αγγίζει περίπου τα 4.000 ευρώ

Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινώνουν αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

insider.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...