17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Προσφεύγουν στο ΣτΕ για διεκδικήσουν την ύπαρξη τους οι φαρμακοποιοί της Κρήτης

Ημερομηνία:

Στο ΣτΕ προσφεύγουν αύριο οι φαρμακοποιοί της Κρήτης κατά της ΚΥΑ για την απελευθέρωση των φαρμακείων.

Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν πως η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δηλαδή δίνει τη δυνατότητα να παίρνει άδεια για λειτουργία φαρμακείου οποιοσδήποτε μπορεί να ιδρύσει μια Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης , χωρίς απαραίτητα να είναι φαρμακοποιός, καθώς θα μπορεί να είναι γιατρός, φαρμακευτική εταιρεία ή φαρμακαποθήκη.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιώργος Τσικανδηλάκης χαρακτήρισε πρόσφατα την απόφαση ως πρόχειρη, και εκτός πραγματικότητας, με τον  ΠΦΣ να είναι αποφασισμένος να ασκήσει κάθε νόμιμο ένδικο μέσο για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των φαρμακοποιών. Για αρχή, αύριο ο ΠΦΣ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κοινής υπουργικής απόφασης.

Προσφεύγουν στο ΣτΕ

Υπενθυμίζεται ότι στη γενική συνέλευση που έγινε πριν λίγα 24ωρα δεν πέρασε η πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς δεν αντέχουν -λόγω της οικονομικής συγκυρίας- να ξανακλείσουν τα φαρμακεία.

Όμως, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) είναι αποφασισμένος να ασκήσει κάθε νόμιμο ένδικο μέσο σε Ελλάδα και Ευρώπη για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των φαρμακοποιών. Οι φαρμακοποιοί της χώρας ανάμεσα τους και της Κρήτης προσφεύγουν Στο ΣτΕ την Τρίτη κατά της ΚΥΑ για την απελευθέρωση των φαρμακείων.

Πάντως οι φαρμακοποιοί της Κρήτης κάνουν λόγο για μεγάλη κοροϊδία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μέσω του συντονιστικού τους οργάνου, μιλούν για παραπλάνηση από πλευράς του συντοπίτη τους Υπουργού. Ενώ υπήρχε η αίσθηση ότι η Κυβέρνηση διαπραγματευόταν σθεναρά τα θέματά τους με τους θεσμούς και γι” αυτό μάλιστα δεν είχε υπογράφει η ΚΥΑ, γεγονός μάλιστα που οδήγησε στην ομόφωνη διακοπή της απεργίας το βράδυ του Σαββάτου.

Οι Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων όταν συναντήθηκαν με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό όχι μόνο ενημερώθηκαν από τον ίδιο ότι έχει κλείσει η διαπραγμάτευση αλλά και ότι η ΚΥΑ ήταν έτοιμη και μη διαπραγματεύσιμη και θα υπογραφόταν άμεσα παρά την υπόσχεση ότι θα υπήρχε περιθώριο παρατηρήσεων από τον ΠΦΣ.

creteplus.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...