17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Προσχεδιασμένη πρόκληση;

Ημερομηνία:

Ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με την προκλητική στάση των μελών του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και τυχόν μεθόδευσή της από μέλη της κυβέρνησης που ψάχνουν τρόπους για να ξεφορτωθούν τους ανεπιθύμητους αντιπολιτευόμενους πολίτες. Τα ερωτήματα αυτά δεν προκύπτουν μόνο από το παράδοξο της στοχοποίησης ατόμων που είναι γνωστά για τη συνδικαλιστική ή και κινηματική δράση τους στα Χανιά μέσω των μηνύσεων της Χρυσής Αυγής εναντίον τους, παρόλο που αυτοί καμία σχέση δεν είχαν με το επεισόδιο. Αυτή είναι μια σαφής και εύλογη ένδειξη. Υπάρχει όμως και μια περίεργη συνομιλία στο κοινωνικό δίκτυο facebook που προκαλεί ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, στις 22 Φεβρουαρίου ο Στέλιος Βλαμάκης ανάρτησε στο «προφίλ» του στο facebook τη φωτογραφία του Σεραφείμ Ρίζου. Ο Σεραφείμ Ρίζος είναι δάσκαλος στο επάγγελμα και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση, αλλά και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων με έντονη συνδικαλιστική δράση. Το όνομα του Σεραφείμ Ρίζου είναι γνωστό σε όσους έχουν ασχοληθεί με τις διώξεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες στα Χανιά στοχοποιώντας συμπολίτες μας για την πολιτική αντικυβερνητική τους δράση.Γνωστό μόνο σε όσους ασχολούνται καθώς οι τα ονόματα των διωχθέντων δεν έχουν δημοσιευτεί…

Συγκεκριμένα έχει συμπεριληφθεί στις διώξεις για την κατάληψη της αντιπεριφέρειας, που έγινε από πληθώρα διαμαρτυρόμενων χανιωτών στον απόηχο της μεγάλης 48ωρης γενικής απεργίας στις 12 Φλεβάρη 2012, ενώ μήνυση έχει ασκηθεί εναντίον του και από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η κατά τα άλλα «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή διασκεδάζει στο facebook καθώς τα μέλη της, και συγκεκριμένα ο Σ. Βλαμάκης αναρτά τη φωτογραφία του διωκόμενου για την αντιμνημονιακή και αντικυβερνητική του δράση Σεραφείμ Ρίζου σχολιάζοντας: «Ο Ρίζος Σεραφείμ, δάσκαλος στο νομό Χανίων, θα τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω παραβατικής συμπεριφοράς!!!!! Του ευχόμαστε τώρα που θα έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή του να τον περάσει δημιουργικά».

Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής θεωρεί παραβατική συμπεριφορά τη συμμετοχή σε κατάληψη που έγινε μετά την 48ωρη γενική απεργία ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο και διασκεδάζει επικροτώντας την απαράδεκτη αντεργατική ρύθμιση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που θέτει σε διαθεσιμότητα τους δημοσίους υπαλλήλους που διώκονται για οποιονδήποτε λόγο. Ας το προσπεράσουμε καθώς γνωρίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κομμάτι του συστήματος, αυτό που έχει αναλάβει να κάνει τη «βρώμικη δουλειά».

Ας προχωρήσουμε στα σχόλια των «συντρόφων» του Βλαμάκη οπαδών της Χρυσής Αυγής. Ενώ ένας εξ αυτών σχολιάζει «Κρεμάλα»!, επόμενος σχολιαστής αναφέρει: «Άλλη μια δασκάλα είναι πιθανόν να τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω παραβατικής συμπεριφοράς. Συμμετέχει σε ομάδες οι οποίες επιτήθονται σε πολίτες με μαχαίρια peperspray ρόπαλα και τα σχετικά. Νεότερα τον Απρίλιο».

Μεγάλη εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι οπαδός (ή μέλος) της Χρυσής Αυγής και φίλος του Στέλιου Βλαμάκη γνωρίζει στις αρχές Μαρτίου και σχολιάζει ότι τον Απρίλιο θα γίνει ποινική δίωξη στη «δασκάλα», και άρα κατ’ αυτούς θα τεθεί σε διαθεσιμότητα – κάτι που είναι πιθανόν με βάση το νεοψηφισθέν νομοθετικό πλαίσιο. Μεγάλη εντύπωση μας κάνει επειδή με το που μπήκε ο Απρίλης έγινε δίωξη στη «δασκάλα», και μάλιστα με προδήλως άσχετη αφορμή. Τόσο άσχετη που από μόνη της προκαλεί απορίες. Αναρωτιόμαστε εμείς: θα επέμβει η εισαγγελία να διερευνήσει το θέμα; Ρητορική η ερώτηση βέβαια

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Νέλλη Ψαρρού
Η Νέλλη Ψαρρού είναι διδάκτορας πολιτικών επιστημών, πρώην πανεπιστημιακός, συγγραφέας και ερευνήτρια. Έχει διδάξει στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Ρεθύμνου (Παν. Κρήτης) και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, είναι συγγραφέας των βιβλίων Εθνική Ταυτότητα στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης (Gutenberg, 2005) και Ταξίδι στη Σαμοθράκη: ένα πολιτικό ημερολόγιο. Η Νέλλη Ψαρρού έγινε ευρύτερα γνωστή στο Κρητικό κοινό μέσα από το τελευταίο της βιβλίο (…ένα πολιτικό ημερολόγιο) αλλά και τα ντοκιμαντέρ της Golfland? και Σταγώνες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...