19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Προτάσεις από την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων προς την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Ημερομηνία:

Τμήμα του Βυζαντινού τείχους πάνω από την πλατεία του παραλιακού τζαμιού στην Ακτή Τομπάζη στέκει ξεδοντιασμένο, αντιαισθητικό και ενδεχόμενα επικίνδυνο σ΄ένα σεισμό.      Το μάτι του διερχόμενου από την  παραλία τουρίστα ή Χανιώτη καρφώνεται στο γκρεμισμένο άνοιγμα με τα πεταμένα μπάζα και οι εντυπώσεις που δημιουργούνται κάθε άλλο παρά κολακευτικές είναι.

Σωστά έγινε ο καθαρισμός από τις αγριοσυκιές που διάβρωναν το τείχος στο σημείο εκείνο όπου άλλοτε περήφανο έστεκε το Διοικητήριο του Ενετού Ρέκτορα. Μόνο που ο καθαρισμός ανάδειξε περισσότερο την ασχήμια του μισογκρεμισμένου τείχους. Μήπως η επισκευή των Βυζαντινών τειχών θα έπρεπε να ξεκινήσει από το σημείο αυτό; και τι αλήθεια προβλέπεται να γίνει με την επισκευή του; Άλλωστε το σημείο αυτό βρίσκεται ακριβώς πάνω από τις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας σας.

Τέλος για τον Δήμο Χανίων που κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, χρήσιμο θα ήταν να γίνει η ονοματοδοσία της πλατείας που δημιουργήθηκε μετά την κατεδάφιση του λιμενικού περιπτέρου δίπλα στο Γυαλί Τζαμί ούτως ώστε να αποκτήσει όνομα αναφοράς και όχι απλώς πλατεία. Επ ευκαιρία δε της επετείου της Μάχης της Κρήτης τον επόμενο μήνα ας μεταφερθεί στην εν λόγω πλατεία από τον Δημοτικό Κήπο η αξιόλογη πλακέτα που έχει δωρηθεί στην πόλη μας από τους Αυστραλούς βετεράνους αφού εκεί που βρίσκεται τώρα κανείς τουρίστας δεν μπορεί να την βλέπει.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Ι. Κουκουράκης

Η Γεν. Γραμματέας:  Γ. Ατσαλάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...