13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024
Array

Προτάσεις και δράσεις από τον Σύλλογο Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Χανίων

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συνάντησης του Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Χανίων την 17/12/2011 αποφασίστηκαν τα εξής:

Α) Την Τετάρτη 21/12/2011 τα παιδιά του 7ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, μετά από συνεννόηση με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, θα πουν τα κάλαντα στο ΚΑΠΗ της οδού Δασκαλογιάννη και θα γίνει κέρασμα από το Σύλλογό μας.

Β) Αποστολή επιστολής – ερώτησης προς το κυρ. Δήμαρχο και τους αρμόδιους φορείς για το πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν με τις νέες πεζοδρομήσεις που θα γίνουν. Ο σύλλογος χαιρετίζει και επικροτεί κάθε προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών στοιχείων της Παλιάς μας Πόλης ως Ιστορικού και Παραδοσιακού οικισμού, αλλά καταδικάζει κάθε λογής υπονόμευση και καταστρατήγηση του κοινού συμφέροντος προς όφελος ιδιωτικών επιβουλών. Θέλουμε δημόσιους και προσπελάσιμους ανοικτούς χώρους σε όλους τους πολίτες, τη διασφάλιση του έννομου αγαθού της κοινής ησυχίας και το σεβασμό των ποιοτικών στοιχείων της Παλιάς μας Πόλης. Ανησυχούμε ιδιαίτερα και το επισημαίνουμε σαν γεγονός προς αποφυγή το παράδειγμα της οδού Χατζημιχάλη Νταλιάνη, με τον εξοβελισμό των κατοίκων.

Γ) Tην αξιοποίηση του χώρου ΄΄Παλαιού Ψυγείου΄΄ όπισθεν της Αγοράς για μελλοντική χρήση του ως Δημοτική βιβλιοθήκη.

Δ) Αξιοποίηση των 2 αναχωμάτων που βρίσκονται πάνω στα τείχη και έχουν έκταση μεγαλύτερη του Δημοτικού μας κήπου σαν πράσινοι και ελεύθεροι χώροι αναψυχής και περιπάτου.( Εξετάζεται το ενδεχόμενο της δωρεάς εργασιών από ιδιώτη εργολάβο προς όφελος της πόλης).

Ε) Αποφασίσαμε την εθελοντική αιμοδοσία από κατοίκους και φίλους της παλιάς πόλης

ΣΤ) Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τους αντίστοιχους συλλόγους Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Προγραμματίζεται συνάντησή των στο πρώτο 15θήμερο Ιανουαρίου 2012.

Ζ) Με δεδομένη τη κοινή θέληση των κατοίκων και των πολλών φίλων της Παλιάς Πόλης Χανίων, το Δ.Σ. προγραμματίζει γενική απολογιστική συνέλευση στις αρχές του νέου έτους.
Καλούμε όλους τους κατοίκους και φίλους της Παλιάς Πόλης να συσπειρωθούν στο Σύλλογό μας με βάση την ιστορική αρχή ΄΄Η ισχύς εν τη ενώσει΄΄.

Ο Σύλλογος στέλνει τις καλύτερες ευχές του σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας και τους εύχεται το 2012 εποικοδομητικό γεμάτο υγεία και χαρά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...