16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Προχωρά η ίδρυση εταιρείας Λαϊκής Βάσης για την Ενέργεια στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης – Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στην ΟΑΚ και Κυριακή 31 Ιανουαρίου στη Κάνδανο η υπογραφή της ιδρυτικής πράξης

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΟΑΚ προχωρά η ίδρυση εταιρείας λαϊκής βάσης για τη διαχείριση της ενέργειας στην Κρήτη. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι στην Ευρώπη βρίσκονται σε λειτουργία πάνω από 2.400 ενεργειακοί συνεταιρισμοί. Η υπογραφή της ιδρυτικής πράξης θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στην Κάνδανο στις 11 το πρωί.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Ύστερα από τη συνεχή ενημέρωση των πολιτών της Κρήτης, σχετικά με τα οφέλη από τις ήπιες μορφές ενέργειας, τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, η Τράπεζα Χανίων και η ΕΤΑΝΑΠ προχωρούν στην ίδρυση της πρώτης Εταιρείας Λαϊκής Βάσης για την Ενέργεια (ΑΕ) στην Κρήτη.

Η μέχρι σήμερα διεθνής εμπειρία, δεδομένου ότι στην Ευρώπη λειτουργούν επιτυχώς πάνω από 2400 ενεργειακοί συνεταιρισμοί, αλλά και η οικονομική και διαχειριστική εμπειρία των δύο παραπάνω υγιών συνεταιριστικών δράσεων στην κοινωνία της Κρήτης, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της νέας αυτής πρωτοβουλίας. Η υπογραφή της ιδρυτικής πράξης για την Κρητική Εταιρεία Λαϊκής Βάσης για την Ενέργεια (ΑΕ), θα γίνει την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στις 17:00 και την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 στην Κάνδανο (πρώην Δημαρχείο) στις 11:00.

Η παρουσία αυτής της νέας δράσης στην Κρήτη θα δώσει μία διαφορετική προσέγγιση στον όλο προβληματισμό για τις ΑΠΕ και θα οριοθετήσει κάθε κακόβουλη και ωφελιμιστική ενέργεια ξένων συμφερόντων στη Μεγαλόνησο.

Η παρουσία όλων είναι αποφασιστικής σημασίας για το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης, ενώ παράλληλα θα καθορίσει τις δράσεις και τα επόμενα βήματα της Εταιρείας για το το άμεσο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και το «κοινόν των Κρητών».

Afisa_A3

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...