15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Προχωρούν σε κινητοποίηση για την απόλυση της εγκύου στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Κάλεσμα για μαζική παράσταση σήμερα στις 9 το πρωί στα δικαστήρια απευθύνει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών- Παράρτημα Ηρακλείου για το εργασιακό σκέλος της υπόθεσης με την έγκυο που απολύθηκε.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η συναδέλφισσα και ο αγώνας του σωματείου μας πρέπει να δικαιωθούν: για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε εργοδότη που αυθαιρετεί, για να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθούν να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς, για να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση απέναντι σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης & της αλληλεγγύης.

Γιατί η νίκη ενός εργαζόμενου είναι νίκη όλων μας, γιατί ο συλλογικός μας αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η ελπίδα και η δύναμή μας!

Το θράσος της εργοδοσίας είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:

-αφού πρώτα εκβίασαν τη συναδέλφισσα να ρίξει το παιδί για να συνεχίσει να δουλεύει,

-αφού αποπειράθηκαν να χειροδικήσουν όταν διεκδίκησε δεδουλευμένα,

-αφού την άφησαν για μήνες απλήρωτη ώστε να την εξαναγκάσουν σε παραίτηση,

-αφού απείλησαν με μηνύσεις το σωματείο μας και δημοσιογράφους

-αφού την απείλησαν για τη ζωή της εάν προχωρούσε σε καταγγελία στο ΙΚΑ,

-αφού την απείλησαν ότι θα μπορούσαν να τη διασύρουν τόσο ώστε να μη βρει ποτέ ξανά δουλειά όταν έληξαν οι άδειες (μητρότητας κλπ) και η συναδέλφισσα επέστρεψε στην εργασία της ως όφειλε με βάση την αορίστου χρόνου σύμβασή της, με περίσσιο θράσος της είπαν «πέρνα έξω». Την απέλυσαν παράνομα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την 18μηνη προστασία μητρότητας από τον νόμο (απαγόρευση απόλυσης). Φώναξαν μάλιστα την αστυνομία να απομακρύνει την εργαζόμενη και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του σωματείου που είχαν πάει να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή στα εργασιακά της καθήκοντα μετά από όλες τις απειλές που είχε δεχτεί».

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ