21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρωτοβουλία Αγώνα Κατοίκων Κακοδικίου: “Με το Καρότο και το Μαστίγιο” η Δημοτική Αρχή Καντάνου – Σελίνου

Ημερομηνία:

Με νέο κείμενό της η Πρωτοβουλία Αγώνα Κατοίκων Κακοδικίου αναφέρεται σε αυτό που αναγνωρίζει ως αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις που φανερώνουν «κοροϊδία και αλαζονεία απέναντι στο σύνολο των δημοτών του Σελίνου και όχι μόνο του Κακοδικίου».

Σημειώνοντας ότι στις 23 Σεπτέμβρη ψηφίζεται στη Βουλή η  “φωτογραφική” τροπολογία που επιτρέπει να εγκαθίστανται Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε δασικές εκτάσεις της Κρήτης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η παράταση που είχε ζητήσει η δημοτική αρχή μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη «ήταν για να “ροκανίσει” το χρόνο και να μας οδηγήσει σε τετελεσμένα γεγονότα».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:            

  1. Στο άρθρο της “Εφημερίδας των Συντακτών “Σκουπίδια στον …καθαρό αέρα” ο δήμαρχος κος Περράκης δεσμεύτηκε δημόσια για μια ακόμη φορά και: «ξεκαθαρίζει πως ο δήμος δεν εμμένει στη συγκεκριμένη επιλογή χώρου (στο Κακοδίκι), αλλά εξετάζει προσεκτικά όλες τις πρόσφορες λύσεις και άλλες που ίσως προταθούν.»

Την ίδια μέρα (21.9.16) που ο δήμαρχος δήλωνε τα παραπάνω,  η αντιδήμαρχος κα Αλφιέρη σε Δελτίο Τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ, εκφέρει την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για λογαριασμό της δημοτικής αρχής (Υπογράφει ως «Γραφείο  τύπου του  Δήμου  Καντάνου Σελίνου») Όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας “Αγώνας της Κρήτης” (21.9.16):  «Δεν κάνει πίσω ο Δήμος Καντάνου Σελίνου σχετικά με το ΣΜΑ Κακοδικίου: Να προσφύγουν στη δικαιοσύνη οι κάτοικοι του Κακοδικίου εάν υποψιάζονται κακοδιαχείριση.»

Παρόμοιες αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις είχαν εκφράσει οι δήμαρχος – αντιδήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Αυγούστου, στη συζήτηση για το ΣΜΑ στο Κακοδίκι όπου παραβρεθήκαμε περισσότεροι από 150 Κακοδικιανοί.

Αυτή η φαινομενικά “αλληλοαναιρούμενη” πολιτική, που μαρτυρά κοροϊδία και αλαζονεία απέναντι στο σύνολο των δημοτών του Σελίνου και όχι μόνο του Κακοδικίου, μπορεί να σημαίνει ότι: α) Η δημοτική αρχή ακολουθεί την προσφιλή στις “αυταρχικές” κυβερνήσεις μέθοδο “Με το καρότο και το μαστίγιο” προκειμένου  παραπλανώντας την κοινή γνώμη να πετύχει το στόχο της ή  β) δεν στερείται βάσης η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία ότι το Σέλινο διοικείται  από ένα “σκιώδη” Δήμαρχο που “άγεται και φέρεται” από την κα Αλφιέρη και άλλους “έμπειρους” συνεργάτες του. Χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να συμβαίνουν και τα δυο, σε κάθε περίπτωση η κύρια ευθύνη, ηθική και πολιτική, βαραίνει τον Δήμαρχο τον οποίο καλούμε  να αποδείξει -έστω και την ύστατη στιγμή-  ότι δεν αποτελεί συνέχεια και μέρος του σάπιου πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε τη χώρα μας στην υποτέλεια-διάλυση.

  1. Στις 23.9.16 ψηφίζεται στη Βουλή η “φωτογραφική” τροπολογία που επιτρέπει να εγκαθίστανται: “Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων… σε δασικές εκτάσεις της Κρήτης και με το νόμο!”

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η “παράταση” που μας ζητούσε η δημοτική αρχή μέχρι της 20 Σεπτέμβρη ήταν για να “ροκανίσει” το χρόνο και να μας οδηγήσει σε τετελεσμένα γεγονότα.

Υποθέτουμε ότι η αντιδήμαρχος κα Αλφιέρη θα επιθυμούσε ιδιαιτέρως να “καρπωθεί” ως προσωπική της επιτυχία το “αριστερό” ρουσφέτι. Δυστυχώς όμως, θα πρέπει όμως να μοιραστεί τη “δόξα”  με τους συναδέλφους της από την Εύβοια (συμπεριλαμβάνεται και αυτή μαζί με την Κρήτη στην τροπολογία) όπου από το 2012 υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις από κατοίκους για τους εκεί ΣΜΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων (φίλοι της δημοτικής αρχής Καντάνου-Σελίνου) οφείλουν να πάρουν δημόσια θέση τόσο για την περίπτωση του ΣΜΑ στο Κακοδίκι, πάνω σε ένα παράνομο ακίνητο με πλήρη αντίθεση των κατοίκων όσο και για τη “φωτογραφική” τροπολογία του δασικού νόμου.

3.Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από κατοίκους άλλων χωριών, η δημοτική αρχή σαμποτάρει τεχνηέντως την εξεύρεση λύσης για το ΣΜΑ στο Σέλινο, ενώ παράλληλα επιχειρεί με γκεμπελικές  μεθόδους να διχάσει την τοπική κοινωνία παρουσιάζοντας τους  Κακοδικιανούς ως  τα “μαύρα πρόβατα”  του Σελίνου. Τα λάθη, τις παραλήψεις, την αδιαλλαξία, τον αυταρχισμό και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής, δεν θα την πληρώσει το χωριό μας. Από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει την κάθετη αντίθεση μας για το ΣΜΑ  στο συγκεκριμένο χώρο στο Κακοδίκι. Η δημοτική αρχή είχε σχεδόν ένα χρόνο μπροστά της για να αναζητήσει λύση με κοινωνική συναίνεση. Αντί αυτού -όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως-  επέλεξε ετσιθελικά την σύγκρουση με την τοπική κοινωνία και το αδιέξοδο. Οι ευθύνες την βαραίνουν αποκλειστικά και ολοκληρωτικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...