14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πρωτοβουλία Αντίστασης: “Τώρα καταλάβαμε όλοι γιατί η κυβέρνηση αντί να προσλάβει γιατρούς προσέλαβε αστυνομικούς. Με την αστυνομία αντιμετωπίζει τα πάντα, ακόμη και τις αρρώστιες”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αντίστασης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στο ζήτημα του κορωνοϊου όπου δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα μέτρα καταστολής της κίνησης παρά στα μέτρα ιατρικής αντιμετώπισης της κρίσης:

Τώρα καταλάβαμε όλοι γιατί η κυβέρνηση αντί να προσλάβει γιατρούς προσέλαβε αστυνομικούς. Το είχε καιρό στο νου της πως με την αστυνομία αντιμετωπίζει τα πάντα, ακόμη και τις αρρώστιες.

Μάσκες και αντισηπτικά στη μαύρη αγορά, ανύπαρκτα τα τεστ για να γίνει καραντίνα και περίθαλψη στους ασθενείς και φόρτωμα των πάντων στην ατομική ευθύνη για να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες του εκμεταλλευτικού συστήματος που μεταξύ άλλων, τα τελευταία χρόνια σ’ όλη την Ευρώπη και ένα παραπάνω στη χώρα μας, πετσόκοψε τις δαπάνες για την υγεία και διέλυσε τα νοσοκομεία στο όνομα της ανάπτυξης…

Παρά την τρομακτική πραγματικότητα σε Ιταλία και Ισπανία, η επικοινωνιακή διαχείριση στη χώρα μας, με στόχο πάντα να διαφυλαχτεί και να ενισχυθεί η επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας, είναι εξοργιστική. Ενώ βρίζουν ανοικτά τον κόσμο που μετακινείται και κόβουν άδειες στους νεοσύλλεκτους, κόντρα σε κάθε λογική περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας κλείνουν με κεντρική απόφαση τις φοιτητικές εστίες.

Έτσι είκοσι τουλάχιστον φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που είχαν επιλέξει να μείνουν στην εστία διώχνονται κακήν κακώς για να μπουν στην πιο κρίσιμη φάση της επιδημίας σε καράβια και αεροπλάνα χωρίς καμιά σ’ αυτή την περίπτωση έγνοια για τη διασπορά του ιού. Η εξοργιστική προκλητικότητα του συστήματος είναι επιτακτική ανάγκη να βρίσκει εστίες αντίστασης.

Να συμπαρασταθούμε στο αίτημα των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης να μη πεταχτούν από τις εστίες γιατί αυτό είναι το σπίτι τους και σ’ αυτό επομένως πρέπει να μείνουν.

Φτάνουν πια οι περικοπές. Η νεολαία και ο λαός έχουν ανάγκη να ζήσουν και πρέπει να παλέψουν γι’ αυτό, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες αλλά και σ’ αυτές που θα ακολουθήσουν. Τα πάντα εν τέλει θα κριθούν στο πεδίο της πάλης και αυτό δε θ’ αργήσει να γίνεται καθαρό ολοένα και περισσότερο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...