22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: «Ο φασισμός–ναζισμός δεν χωράει στην κοινωνία μας»

Ημερομηνία:

«Η μόνη θέση που αξίζει στους Ναζί είναι η φυλακή» τονίζει η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών» σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενόψει της αυριανής δικαστικής απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει πως ως αστυνομικοί οφείλουν να συμβάλλουν στο τέλος του ναζισμού και του φασισμού καταδικάζοντας ρατσιστικές πράξεις.

Το συνδικαλιστικό κίνημα «Πρωτοβουλία Αστυνομικών» με αφορμή τις καταδικαστέες πράξεις και την αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καταδικάζει το φασισμό, το ναζισμό, το ρατσισμό και τις εθνικιστικές πράξεις τόσο της ίδιας της οργάνωσης όσο και της κοινωνίας, που τρέφει τις συγκεκριμένες ιδεολογίες.

Συγκεκριμένα, τονίζει πως «φασισμός της κοινωνίας δυστυχώς ελλοχεύει σε διάφορες εκφάνσεις και αποχρώσεις. Από τον προπηλακισμό ενάντια σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα Καμμένα Βούρλα, από «νταήδες» γονείς που θέλουν να σπάσουνε καταλήψεις με «τσαμπουκά» και με ξύλο σε μαθητές, σε διάφορες ακραίες δηλώσεις πολιτικών και «δημοσιολογούντων» που στοχοποιούν εργαζόμενους, «φορείς ή κοινωνικές ομάδες» που διεκδικούν δικαιώματα, μέχρι και στα διάφορα θεάματα και εκπομπές reality κ.ο.κ. Οι φασίστες – ναζιστές θα περιμένουν να εμφανιστούν ίσως μέσω άλλων πολιτικών σχηματισμών, αυτό δεν αλλάζει τη ουσία της σάπιας ιδεολογίας τους».

Τέλος, η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών» ενώνει τη φωνή της με όσους ζητούν την απερίφραστη καταδίκη της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως «η μόνη θέση που αξίζει στους Ναζί είναι η φυλακή».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ