15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρωτοβουλία Δήμου Σητείας και ΕΠΣ Λασιθίου για στήριξη του 8 μηνών βρέφους που έμεινε ορφανό μετά την τραγωδία στο Γεροπόταμο

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λασιθίου γνωστοποιεί ότι πήρε την πρωτοβουλία για την στήριξη του 8 μηνών κοριτσιού που έμεινε ορφανό, μετά την τραγωδία στο Γεροπόταμο. Σε παρόμοιο κάλεσμα στήριξης προχώρησε και ο Δήμος Σητείας.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Λασιθίου αναφέρει:

Η ΕΠΣ Λασιθίου σαν μικρή ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στους συνανθρώπούς μας που χάθηκαν τόσο άδικα και πρόωρα από την ζωή στην τραγωδία που συγκλόνισε όλη την Κρήτη πριν από 40 περίπου ημέρες στο Γεροπόταμο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο ο Κ. Γιαννακάκης και η σύζυγος του Ρ. Τσαγκαράκη, άνοιξε λογαριασμό στην Alpha Bank για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας προκειμένου να μεγαλώσει το μωράκι τους που έμεινε ορφανό από γονείς. Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΠΣΛ αναφέρει:

Μια ανείπωτη τραγωδία πού συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Χώρα έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαννακάκης μαζί με την 29χρονη σύζυγό του Ροδούλα Τζαγκαράκη καθώς και την 58χρονη πεθερά του Μαρία Χατζηπάνου και την 21χρονη αδελφή της γυναίκας του Μαρία-Ελένη Τζαγκαράκη ήταν οι επιβάτες του επιβατικού οχήματος πού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου στην Μεσσαρά.

Το ζευγάρι πού κατοικούσε στο Καλό Χωριό Λασιθίου το βράδυ του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 πήρε από τις Αρχάνες Ηρακλείου όπου διέμεναν και πήγαν σε κοινωνική εκδήλωση (Γάμο) στην περιοχή της Πόμπιας Ηρακλείου στην Μεσσαρά. Η τετραμελής οικογένεια αναχώρησε μετά τα μεσάνυχτα από το κέντρο της εκδήλωσης και πιθανότατα κατά την επιστροφή μπέρδεψαν τις διαβάσεις καθώς δεν υπήρχε σήμανση και επιχείρησαν να περάσουν από διάβαση πού περνούσε το ποτάμι. Σύμφωνα με τα στοιχεία φέρεται να έγιναν έως τρεις κλήσεις από τους επιβαίνοντες στο όχημα προς τις Αρχές Αστυνομία και Πυροσβεστική-ενώ έγινε και μια κλήση στην αδελφή πού είχε μείνει στις Αρχάνες όπου την ενημέρωσαν για την κατάσταση. Αν και οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Εθελοντών Σαμαρειτών αλλά και των πολιτών από την γύρω περιοχή με την συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίσθηκε το μοιραίο αυτοκίνητο ύστερα από 35 ώρες από τους δύτες πού το προσέγγισαν, ψαχουλεύοντας εντόπισαν και τις σορούς των επιβατών του το μεσημέρι 12 ώρα της Δευτέρας μέσα στις λάσπες και το θολά νερά.

Το τέλος της ανείπωτης τραγωδίας γράφτηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 το πρωί 10 ώρα στις Αρχάνες Ηρακλείου πού έγιναν οι κηδείες της μητέρας Μαρίας Χατζηπάνου και της αδελφής της Μαρίας-Ελένης Τζαγκαράκη καθώς και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Κρούστα Λασιθίου οι κηδείες του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ Γιαννακάκη και της συζύγου του Ροδούλας Χαράλαμπου Τζαγκαράκη. Δεν μπορεί να περιγράψει ανθρώπινος νους το τι έγινε και στις δύο κηδείες.

Ο πατέρας του ζευγαριού ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ υπήρξε παλαιότερα ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) στα Σωματεία της δύναμής μας Α.Ο. ΚΡΙΤΣΑΣ—Α.Σ. ΠΥΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ—Π.Α.Ο. ΚΡΟΥΣΤΑ και νυν Γενικός Αρχηγός του τελευταίου Σωματείου ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο ίδιο Σωματείο από την θέση του Προέδρου 2009-2010 και 2010-2011 και επωμίσθηκε το μεγάλο φορτίο πού θα κουβαλά στο υπόλοιπο της ζωής του από την τραγωδία αυτή πού συγκλόνισε όλη την Χώρα να μεγαλώσει το μονάκριβο κορίτσι του ζευγαριού (αβάφτιστο) οκτώ (8) μηνών πού θα δοθεί αργότερα το όνομα του παππού του «ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ».

Σαν μικρή ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στους συνανθρώπούς μας πού χάθηκαν τόσο άδικα και πρόωρα από την ζωή κατόπιν συνεννόησής του κυρίου Εμμανουήλ Γιαννακάκη και του Ειδικού Γραμματέα της Ένωσής μας κ. Μανόλη Ατσαλάκη ανοίχθηκε στην Τράπεζα ΑLPHA ΒΑΝΚ Τραπεζικός Λογαριασμός (ΙΒΑΝ GR 70 0140 6690 6690 0210 1119 372) στα ονοματεπώνυμα ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΑΚΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για οικονομική βοήθεια στον οποίο μπορείτε να καταθέσετε όποιο ποσό επιθυμείτε προκειμένου να μεγαλώσει το αγγελούδι αυτό όσο μπορεί καλύτερα και απαλύνει λίγο τον μεγάλο πόνο τους από την πρωτάκουστη αυτή τραγωδία.

Ζητούμε όπως στο μέτρο των δυνατοτήτων σας να συνδράμετε οικονομικά αποδεικνύοντας ότι όλοι μας είμαστε ευαισθητοποιημένη σε αντίστοιχα περιστατικά.

Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας στον πλησίον μας και ας βάλουμε όλοι μαζί ένα μικρό λιθαράκι ώστε να αποκαταστήσουμε τον δύσβατο δρόμο της ζωής της μικρής «ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ», να γίνει ομαλός και ευχάριστος ξανά, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε.

Κάλεσμα και από τον Δήμο Σητείας

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι με πρωτοβουλία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λασιθίου σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα και πρόωρα, όταν στις 17 Φεβρουαρίου 2019 το επιβατικό όχημα στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου στη Μεσσαρά και συμπαράστασης στο ανήλικο κοριτσάκι (μόλις 8 μηνών) του ζευγαριού, έχει ανοιχτεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός στην ALPHA BANK (IBAN GR7001406690669002101119372) στα ονοματεπώνυμα ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΑΚΟ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Καλούμε τους συμπολίτες μας στο μέτρο του δυνατού να συνδράμουν οικονομικά την πρωτοβουλία αυτή, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία και διάθεση για προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ