25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Την Παρασκευή πορεία από την Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανίων: “Δε γίνεται πάντα να είμαστε εμείς το πρόβλημα, να μη χωράμε ούτε στη χώρα μας ούτε εδώ”

Ημερομηνία:

Μία νέα προσπάθεια ξεκινούν μετανάστες στα Χανιά οι οποίοι οργανώνονται μέσω της “Πρωτοβουλίας Μεταναστών Χανίων”. Στο πρώτο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα, η Πρωτοβουλία Μεταναστών καλεί σε μία πρώτη πορεία, την Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα “γιατί απλά δε γίνεται πάντα να είμαστε εμείς το πρόβλημα, εμείς να μη χωράμε ούτε στη χώρα μας ούτε εδώ”. Όπως τονίζουν το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες, κι αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει μία κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά “οι πολιτικές που στραγγαλίζουν τα δικαιώματα, που καταπατούν διεθνείς συμβάσεις”.

Να σημειώσουμε ότι σχετική ανακοίνωση συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν εκδώσει τόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Το κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα έχει ως εξής:

Εμείς η Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανιών σας καλούμε την Παρασκευή 3 Απριλίου, 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς για να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας.

Εμείς οι μετανάστες, εργαζόμενοι, θέλουμε να δηλώσουμε ότι όπως μέχρι τώρα παλέψαμε με κάθε τρόπο για τα δικαιώματα μας στη ζωή και στη δουλειά, έτσι θα συνεχίσουμε.

Και τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση, δε θα περιμένουμε, αλλά θα υψώσουμε τη φωνή μας, θέλουμε και τη δική σας αλληλεγγύη, για να ακουστούν οι θέσεις μας, για τη νομιμοποιήση μας χωρίς προπόθεση.

Η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει την πολιτική, που μας έπνιγε, μας εκμεταλλευόταν, μας έβαζε στο περιθώριο.

Το δικαίωμα μας σε νόμιμη ζωή και εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο, και μια κυβέρνηση που θέλει να είναι αριστερή, οφείλει να το εξασφαλίσει.

Το μεγάλο θέμα το οποίο πρέπει να βρει άμεσα λύση είναι οι μετανάστες που ζουν τόσα χρόνια στην Ελλάδα και με κάποιο τρόπο συνεχώς βρίσκονται έξω από τους διάφορους νόμους.

Η πρώτη μας κίνηση είναι η συγκέντρωση πορεία της Παρασκευής, γιατί απλά δε γίνεται πάντα να είμαστε εμείς το πρόβλημα, εμείς να μη χωράμε ούτε στη χώρα μας ούτε εδώ.

Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές που στραγγαλίζουν τα δικαιώματα, που καταπατούν διεθνείς συμβάσεις και εμείς οι μετανάστες, ο πιο αδύναμος κρίκος της εργατικής αλυσίδας, γινόμαστε ο δέκτης όλων των βάρβαρων μέτρων φτωχοποιήσης και εξαθλίωσης.

Δηλώνουμε λοιπόν πως είμαστε εδώ, έτοιμοι για νέους αγώνες για να κερδίσουμε τη ζωή μας.

11081195_866937120015405_3944823316587185469_n

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακριτικές αποστάσεις Μαξίμου από την Ντόρα Μπακογιάννη

«Οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες που ίσχυαν διαχρονικά»....

“Η Επιστήμη προς όφελος των αναγκών των πολλών ή των λίγων;”- Εκδήλωση στα Χανιά από το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Σπουδάζουσας Χανίων της...