27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πρωτοβουλία Πολιτών για το Αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης: Συνεχίζεται το πλιάτσικο από τη Fraport. Της δίνουν 30 εκ. ευρώ για ελλείψεις στα αεροδρόμια – Σήμερα η εκδήλωση στο Επιμελητήριο

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” αναφέρεται στην εκδίκαση ποσού 30.000.000 ευρώ στη Fraport για την κατάσταση που παρέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ενώ προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Η κρίση στις αερομεταφορές, ο ρόλος της Fraport &  οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία» η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Χανίων.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Συνεχίζεται το πλιάτσικο κατά τα χώρας και των Ελλήνων πολιτών από τους Γερμανούς της Fraport. Μόλις την περασμένη Παρασκεύη εκδόθηκε η απόφαση της διαιτησίας στην οποία είχε προσφύγει η γερμανική Fraport  διεκδικώντας περίπου 72.000.000 ευρώ επειδή υπήρχαν δήθεν ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια συμπεριλαμβανομένου και του «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Επιβεβαιώθηκε έτσι, για μία ακόμα φορά, η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» για τον χαρακτήρα της αμαρτωλής αποικιακής σύμβασης που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο και οι μνημονιακές κυβερνήσεις κατόπιν του γνωστού εκβιασμού που άσκησαν οι Γερμανοί στη χώρα. Το ύψος του ποσού που επιδικάστηκε στη Fraport η οποία διαχειρίζεται πλέον τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι περίπου στα 25.000.000 με 30.000.000 ευρώ και σε αυτό φαίνεται να συναινεί η κυβέρνηση. Αποτελεί δε την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια ενεργοποίησης ρήτρας κατά του ελληνικού δημοσίου ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εξαιτίας της φύσης και του χαρακτήρα της αποικιακής σύμβασης όπως έχουμε εδώ και πολύ καιρό εξηγήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Γερμανοί είχαν μπει και εγκατασταθεί παράνομα στα ελληνικά αεροδρόμια 8 μήνες πριν την επίσημη ανάληψη της διαχείρισης γεγονός το οποίο είχαμε καταγγείλει στην εισαγγελία Χανιών η οποία όμως δυστυχώς δεν προχώρησε σε μία διερεύνηση της καταγγελίες μας.

Ως εκ τούτου οι Γερμανοί είχαν προχωρήσει σε πλήρη καταγραφή της κατάστασης στην οποία βρισκόταν τα ελληνικά αεροδρόμια και εάν πράγματι είχαν διαπιστώσει προβλήματα θα έπρεπε να μην υπέγραφαν το κατά αερολιμένα πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής το οποίο θα πρέπει να αναζητηθεί και εάν δεν υπάρχει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες. Καλούμε την εισαγγελία Χανιών να προχωρήσει σε κατεπείγουσα διερεύνηση όλων των πιθανών στοιχείων που μπορούν να οδηγούν σε απάτη ή και απιστία κατά του ελληνικού  δημοσίου.

Ενημερώνουμε τους συντοπίτες μας στα Χανιά και στην υπόλοιπη Δυτική Κρήτη, οι οποίοι ήδη έχουν δεχτεί τις συνέπειες από την εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης»  με την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων και με το πλήγμα στη τοπική οικονομία από την αποχώρηση της εταιρείας χαμηλού κόστους η οποία έφερνε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κατά την χειμερινή περίοδο ότι οι διεκδικήσεις τον Γερμανών θα είναι συνεχόμενες και συστηματικές.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις μέσα σε έξι μήνες οι Γερμανοί είχαν κέρδη  180 εκατομμύρια ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 106 εκατομμύρια χρήματα τα οποία θα μπορούσαν ως ισοδύναμα να οδηγήσουν σε μη περικοπή των συντάξεων ή και σε κοινωνικές παροχές .

Υπενθυμίζουμε ότι στα Χανιά οι Γερμανοί έκαναν πλιάτσικο στο παλιό κτίριο του αεροδρομίου και ετοιμάζουν να το μετατρέψουν σε εμπορικό κέντρο ενώ δεν πληρώνουν για την αποκομιδή των απορριμμάτων τον Δήμο Χανίων θέμα για το οποίο Ζητούμε να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Χανιώτισσες και Χανιώτες

Σας καλούμε στην ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Η κρίση στις αερομεταφορές, ο ρόλος της Fraport &  οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία» η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20.30 μ.μ. στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ με ομιλητές τους Γεωργούλια Στρατή, Καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της Πρωτοβουλίας Αυτοδιοικητικών Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων-Μυτιλήνη τον  Ντούτσικο Λάμπρο, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Vrije των Βρυξελλών και μέλος της Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων-Κέρκυρα και τονΣκαμνάκη Αντώνη, Επ. Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης»-Χανιά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...