21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρωτοβουλία των δικηγόρων της Κρήτης για τη βία και την ανομία με αφορμή τον θάνατο Γιακουμάκη και τον τραυματισμό αστυνομικών στις Βρύσες

Ημερομηνία:

Σύσκεψη πραγματοποίησαν οι δικηγορικοί σύλλογοι Κρήτης στα Χανιά, στις 28 Μαρτίου όπου και συζήτησαν σχετικά με γεγονότα που συνδέονται με μία αυξανόμενη τάση ανομίας, βίας και παραβατικότητας στην Κρήτη. Αφορμή για αυτή τη συνάντηση στάθηκαν δύο γεγονότα: Η αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και η επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί στις Βρύσες Χανίων από κτηνοτρόφο με τον ένα εξ αυτών να βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι τους επόμενους δύο μήνες θα αναλάβουν την ευθύνη να συγκαλέσουν “μια Παγκρήτια συνάντηση με όλους τους φορείς” για τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσων τονίζοντας ότι “η επίσημη πολιτεία οφείλει να είναι παρούσα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Κρήτης συνεδρίασαν σήμερα στα Χανιά στις 28-3-2015 και μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζήτησαν είναι και τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν τελευταία και αφορούν στον αδικοχαμένο Γιακουμάκη από το Ρέθυμνο και στην απρόκλητη επίθεση κατά των αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους στις Βρύσες Χανίων.

Τέτοια γεγονότα αμαυρώνουν την καλώς εννοούμενη Κρητική λεβεντιά που έχει σμιλευτεί με χρόνια αγώνων και θυσιών του Κρητικού λαού ενάντια σε κάθε ξένο κατακτητή.

Τα καταδικάζουμε και τα στηλιτεύουμε χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους.

Η ανομία και η παραβατικότητα που ανθίζει σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης με το πρόσχημα της Κρητικής λεβεντιάς και η συνακόλουθη επιβολή νοοτροπιών αντικοινωνικών, ούτε έχουν, ούτε δύνανται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην πραγματική ψυχή του Κρητικού λαού.

Οι φορείς της Κρήτης και η επίσημη πολιτεία, οφείλουν να εντοπίσουν τα αίτια και τις πηγές εκπομπής τέτοιων αντικοινωνικών συμπεριφορών και στοιχείων παραβατικότητας και να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην άμεση εκρίζωσή τους.

Ζητάμε από την πολιτεία να εκπονηθούν μελέτες για την αντιμετώπιση αυτής της διαστρεβλωμένης και κοινωνικά μη ανεκτής νοοτροπίας και να υλοποιηθούν άμεσα τα συμπεράσματά της.

Όσο παραμένουμε θεατές γινόμαστε αντικειμενικά συνένοχοι. Σήμερα που μία από τις σταθερές για την Κρήτη και για τους πολίτες της είναι η φιλοξενία και ο τουρισμός, φαινόμενα όπως αυτά που αμαυρώνουν την έννοια και την αξία της Κρητικής λεβεντιάς και την πληγώνουν ανεπανόρθωτα, οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Για τους επόμενους δύο μήνες αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συγκαλέσουμε μια Παγκρήτια συνάντηση με όλους τους φορείς για να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Η επίσημη πολιτεία οφείλει να είναι παρούσα.

Η Κρήτη ανήκει σε όλους μας και υποχρεούμαστε να την προστατεύσουμε. Το οφείλουμε στους προγόνους μας και στις επόμενες γενιές. Οι Δικηγόροι της Κρήτης και οι Δικηγορικοί Σύλλογοί τους μπαίνουν μπροστά και στον αγώνα αυτό.

Χανιά 28-3-2015
Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης”

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...