20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Όχι στην πολεοδόμηση του Στρατόπεδου Μαρκόπουλου – Κατατέθηκε ένσταση με 580 υπογραφές

Ημερομηνία:

Η «Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου» κατέθεσε χτες (18/4/18) ένσταση επί της Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που αφορά στην πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου. Η ένσταση έχει υπογραφές από 580 πολίτες, που αντιδρούν στην πολεοδόμηση του στρατοπέδου.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο προβλέπεται στο δυτικό τμήμα του στρατοπέδου, η δημιουργία πολεοδομικού κέντρου με οικοδομικά τετράγωνα, που θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 10.000 μ². Αυτή η πρόταση έρχεται σε ευθεία αντίθεση για χώρο πρασίνου στο σύνολο του στρατοπέδου, που έχει ανάγκη όχι μόνο η γειτονιά, αλλά και όλη η πόλη.

Όσον αφορά τη «δημόσια διαβούλευση» που έχει ανοίξει αυτές τις μέρες η δημοτική αρχή για το θέμα των χρήσεων στο στρατόπεδο, θεωρούμε ότι είναι πρόκληση για την κοινωνία των Χανίων, για τους πολίτες αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα τέσσερεις φορές, να μας ρωτά ο Δήμος το ποιες χρήσεις επιθυμούμε.

Είναι κοροϊδία να ρωτά αν θέλουμε να πάνε εκεί δημόσιες υπηρεσίες, ή κοινωνικές δομές ή πολιτιστικές εγκαταστάσεις, ή δεν ξέρουμε τι άλλο, τη στιγμή που έχει ήδη αποφασιστεί από τέσσερα δημοτικά συμβούλια σε σύμπνοια με χιλιάδες Χανιώτες να γίνει πάρκο και το πολύ ένα σχολείο.

Είναι πρόκληση ο Δήμαρχος να ξαναβάζει από το παράθυρο ζητήματα που έχουν ήδη απαντηθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και που αφορούν  στη χρήση της έκτασης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Με τις αποφάσεις αυτές η Χανιώτικη κοινωνία επισήμανε την σημαντική έλλειψη πρασίνου από την πόλη και κατέθεσε την καθολική επιθυμία αναβάθμισης της καθημερινότητας με την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου πάρκου που θα καλύπτει τα περίπου 50 στρέμματα του στρατοπέδου.

Τα ερωτήματα που μια δημοτική αρχή σεβόμενη τον εαυτόν της θα μπορούσε να θέσει σε διαβούλευση ως συνέχεια τόσων χρόνων ξεκαθαρίσματος θα ήταν ποια από τα υφιστάμενα κτίρια θα μπορούσαν και θα ήταν συμβατά να μείνουν χωρίς να είναι σε δυσαρμονία με την λειτουργία του μητροπολιτικού πάρκου να αξιοποιηθούν για εκπαιδευτικές ή πολιτιστικές ανάγκες και τι μορφή θα έχει το ζητούμενο πράσινο του πάρκου. Κάθε άλλη «δημόσια διαβούλευση» που ξαναθέτει απαντημένα ερωτήματα δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί κακόβουλη και παραπλανητική.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου για το ιστορικό Φαράγγι της Καντάνου

Δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου απευθύνουν κάτοικοι της...

Πρωτοβουλία Τσοντάκη για δημιουργία Σχολής Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας

Την πρότασή του για δημιουργία Σχολής Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας...

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητής βρήκε μέσα στο φαγητό του στην Λέσχη παξιμάδι βίδας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από την φοιτητική λέσχη του...

Η Οδύσσεια του Μαρκόπουλου – Ένας χρόνος μετά

Ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την...