14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκόπουλο: Αδιαφανείς και υποτελείς οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής

Ημερομηνία:

Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκόπουλο κατηγορεί κυρίως τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της στο θέμα του Στρατόπεδου Μαρκόπουλου αφού θεωρεί ότι υπάρχει αδιαφάνεια αλλά και υποτέλεια στις διαδικασίες.

Διαβάστε τι αναφέρεται αναλυτικά:

Οι πολίτες των Χανίων, οι οποίοι κινούμενοι από ενδιαφέρον για την ποιότητα της καθημερινής ζωής στην πόλη,  κατάφεραν με τις πολύχρονες κινητοποιήσεις τους να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να εμποδίσουν την κακώς εννοούμενη αξιοποίηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ανησυχούν με τις τελευταίες εξελίξεις. Πιστεύουν δε, πως για το γεγονός ότι ο χώρος αυτός δεν παραχωρήθηκε ακόμα στην κοινωνία των Χανίων, ώστε να γίνει χώρος πράσινου και άθλησης και να λειτουργεί σαν ένα ζωντανό κύτταρο για πολλαπλές δραστηριότητες των πολιτών, ευθύνονται αποκλειστικά οι  δημοτικές αρχές – παρελθούσες και όχι μόνο.

Η σημερινή δημοτική αρχή, 3 χρόνια μετά την εκλογή της και ενώ είχε δεσμευθεί ότι μαζί με τους άλλους φορείς του Νομού θα το διεκδικήσει, αδράνησε και δεν συντονίστηκε ποτέ μαζί τους προς αυτήν την κατεύθυνση. Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης  αγνοούν το θέμα προκλητικά και οι 4 κυβερνητικοί βουλευτές απλώς το χρησιμοποίησαν για να αναρριχηθούν στα βουλευτικά έδρανα. Άλλα μας έλεγαν προεκλογικά και άλλα πράττουν σαν κυβέρνηση.

Κατά την πρόσφατη του επίσκεψη, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον φυσικό του ιδιοκτήτη, δηλαδή στους πολίτες των Χανίων. Και ενώ ο Πρωθυπουργός μίλησε για παραχώρηση, ο Δήμαρχος της πόλης μιλάει για ανταλλαγή ή και αγορά, καθώς, όπως ανέφερε σε τοπικό ΜΜΕ <<…δεν μπορούμε να ζητάμε δωρεάν ακίνητα και να μας τα δίνουν…>> Μαθαίνουμε μάλιστα από τον τοπικό τύπο ότι ο Δήμαρχος, χωρίς να ενημερώσει όχι μόνο τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, αλλά ούτε την δημοτική του ομάδα, ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με την στρατιωτική ηγεσία.

Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι αυτός ο χειρισμός, η αδιαφάνεια και η υποτέλεια, είναι προσβλητικός για τους πολίτες , που κατέβηκαν στους δρόμους και το διεκδίκησαν χωρίς ανταλλάγματα. Τα Χανιά έχουν δώσει πολύ παραπάνω απ’ αυτά που τους αναλογούν….Θα πρέπει να γνωρίζει ότι το στρατόπεδο δεν είναι προσωπική του περιουσία να την διαχειρίζεται κατά βούληση, ότι είναι υποχρεωμένος να κάτσει στο τραπέζι και να συζητήσει  με τους υπόλοιπους φορείς για την διεκδίκησή του, όπως έχει αποφασίσει στο παρελθόν  το Δημοτικό Συμβούλιο κι ακόμα να προστρέξει στο λεξικό για να μάθει τι σημαίνει η λέξη ”ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ” που χρησιμοποίησε  ο πρωθυπουργός. Καλούμε επίσης όλες τις  δημοτικές παρατάξεις, να απαιτήσουν να μπει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις για την πόλη.

Οι πολίτες συνεχίζουν να παραμένουν στα αρχικά τους αιτήματα.23/102017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ