27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πρωτοπορεί η Κρήτη… στα απεργοσπαστικά φύλλα – Τι καταγγέλλει η ΕΣΗΕΠΗΝ

Ημερομηνία:

6 μόλις εφημερίδες σε Πελοπόννησο, Ήπειρο, Κρήτη, Νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έσπασαν την απεργία στα μέσα ενημέρωσης και τα δύο εξ αυτών ήταν από την Κρήτη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων πρόκειται για τις εφημερίδες “Νέα Κρήτη” και “Χανιώτικα Νέα”.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Καθολική ήταν η συμμετοχή των δημοσιογράφων που κήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, από κοινού με τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, αντιδρώντας στις αντεργατικές διατάξεις του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΗΕΠΗΝ, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι-μέλη της συμμετείχαν στην απεργία.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ισχνή μερίδα εργοδοτών επέλεξε να τηρήσει μια διαμετρικώς αντίθετη στάση από τους υπόλοιπους εκδότες, σε μια «κλασική», (όπως τείνει να χαρακτηριστεί) προσπάθεια έκφρασης της δικής τους αντίληψης, για βασικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες Νέα Κρήτη και Χανιώτικα Νέα, στη Ρόδο οι εφημερίδες Ροδιακή και Δημοκρατική και στην Καλαμάτα, οι εφημερίδες Ελευθερία και Θάρρος.

Σ’ ότι αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ΙΟΝΙΑΝ, CORFU CHANNEL και STARΤ TV μετέδωσαν εκπομπές, ενώ ορισμένες ιστοσελίδες ανήρτησαν ειδήσεις, χωρίς τη συμμετοχή δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους (μέλη και μη μέλη) στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Κρήτη και τα Νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου που ανταποκρίθηκαν αγόγγυστα και σθεναρά για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα για απεργιακό αγώνα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...