14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Πρωτοπορούν ξανά τα Τρίκαλα: Δωρεάν για τους πολίτες ηλεκτροκίνητα οχήματα! – Πώς λειτουργεί το σύστημα | Φωτός

Ημερομηνία:

Με μια ακόμη πρωτοπόρα δράση, ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για αλλαγή στην κινητικότητα εντός πόλεων. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELVITEN από την Τετάρτη 17 Απριλίου 2018 προσφέρει μέσω του Δήμ0υ Τρικκαίων, 5 οχήματα για περιήγηση, βόλτα και καθημερινές απλές δουλειές στην πόλη! Τα τρία οχήματα βρίσκονται στο Κέντρο Πληροφόρησης (InfoPoint) στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και τα άλλα δύο σύντομα στον Μύλο Ματσόπουλου.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε

– για τη συνέχιση των δράσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα,

– για τον συνδυασμό των «πράσινων» μετακινήσεων με το πρόγραμμα «πράσινων» επενδύσεων (φωτισμός LED, φυσικό αέριο, φωτοβολταϊκά συστήματα) που κατέθεσε ο Δήμος Τρικκαίων

– για την ανθρώπινη όψη των πόλεων

Ο πρόεδρος της e-trikala AE κ. Γιάννης Κωτούλας αναφέρθηκε στην ουσία του προγράμματος, δηλαδή στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών, στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τη συμπεριφορά και τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης σε πόλεις και στη μεγάλη συμβολή του Δήμου Τρικκαίων συνολικότερα στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πώς λειτουργεί

Τα βήματα είναι απλά, βασισμένα στη νομιμότητα και την ασφάλεια, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του προγράμματος προς όφελος όλων

Ο χρήστης εγγράφεται σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα στο InfoPoint

«Κατεβάζει» τη σχετική εφαρμογή (application) στο κινητό του

Παρουσιάζει το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητά του

Υπογράφει το σχετικό συμφωνητικό, καθώς το σύστημα λειτουργεί με όρους ενοικίασης οχημάτων (ως προς ζημιές, αποκατάστασή τους κ.λπ.)

"google ad"

Παραλαμβάνει το όχημα για μέγιστο διάστημα 2 ωρών

Επιστρέφει το όχημα μετά το πέρας της χρονικής διάρκειας

Σύντομα θα μπορεί να γίνει και «κράτηση» οχήματος, μέσω σχετικής υπηρεσίας.

Τι είναι

Το έργο ELVITEN συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020». Στόχος του είναι, η προώθηση χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα.

Μετέχουν 6 ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Γένοβα, Μάλαγα, Μπάρι. Σε κάθε πόλη εφαρμόζεται διαφορετικό σύστημα προώθησης ελαφρών οχημάτων.

Στα Τρίκαλα, άλλα 5 ηλεκτρικά οχήματα, τρίκυκλα αυτή τη φορά, δόθηκαν ήδη σε επαγγελματίες της πόλης (προμηθευτές ελαφρών αγαθών, delivery boys).

Τα οχήματα

Κατασκευάστηκαν από την εταιρεία KYBURZ με έδρα την Ελβετία

Είναι ηλεκτροκίνητα

Φορτίζουν σε απλή πρίζα

Οι μπαταρίες διαρκούν από 60 – 100 χλμ., αναλόγως, φυσικά, του τρόπου οδήγησης, του εδάφους κ.α.

Η διάρκεια φόρτισης είναι 6 έως 11 ώρες

Η ταχύτητα μπορεί τα φτάσει και τα 35 χλμ./ώρα

Θα μείνουν στα Τρίκαλα για ένα έτος

Είναι ασφαλισμένα σε εταιρεία ασφάλισης

Το πρόγραμμα ουσιαστικά στα Τρίκαλα θα καταγράφει (ανωνύμως) τη συμπεριφορά των οχημάτων, τον τρόπο κίνησης, την ταχύτητα, τη διάρκεια της μπαταρίας, τις προδιαγραφές και την αξιοπιστία των συστημάτων κ.α.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα τον Φεβρουάριο του 2018 και τα οχήματα παρελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2018. Τον Απρίλιο του 2019, αφού το προσωπικό της e-trikala ΑΕ ολοκλήρωσε τις διαδικασίες, τα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους των Τρικάλων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...