16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους 2020 με τρία (3) εκατ. ωφελούμενους και 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις που δημιουργούν επτά (7) εκατομ. ημερομίσθια»

Ημερομηνία:

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά: «Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους 2020» με τρία (3) εκατ. ωφελούμενους και 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις που δημιουργούν επτά  (7) εκατομ. ημερομίσθια.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα και στον κόσμο για την αντιμετώπιση της, επιτάσσουν άμεσες αποφάσεις για ενεργητικές πολιτικές οικονομικής δραστηριοποίησης και στήριξης της εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με το μικρότερο κοινωνικό κόστος για τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδύναμους.

Η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων και της οικονομίας γενικότερα και η ενεργοποίηση των θέσεων εργασίας δεν διατάσσεται, όπως συνέβη με το κλείσιμο των επιχειρήσεων αλλά απαιτείται σχέδιο και προγράμματα επανεκκίνησης για όλους τους τομείς που επλήγησαν.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός και όλες οι δραστηριότητες γύρω από αυτόν είναι η πλέον πληττόμενοι τομείς χρειάζεται άμεσα ένα ενεργητικό πρόγραμμα στήριξης τους.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει έγκαιρα την ανάγκη για την επιδότηση εργασίας και για την αναβάθμιση και λειτουργική ενοποίηση όλων των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού με πολλαπλασιασμό των δικαιούχων και ωφελούμενων και

Επειδή μέχρι σήμερα διαπιστώνεται πλήρης αδράνεια από την κυβέρνηση για ενεργοποίηση θέσεων εργασίας, καταθέτουμε την συγκεκριμένη πρόταση για ένα Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους  2020 για τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους με  διάστημα υλοποίησης από 1 Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου (με εξαίρεση ίσως του διαστήματος από 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου).

Με το πρόγραμμα να παρέχει πέντε (5) διανυκτερεύσεις ανά ωφελούμενο, ημιδιατροφή και έξοδα μετακίνησης και πλαφόν ανά ωφελούμενο 250 ευρώ,  ο προϋπολογισμός του  ανέρχεται περίπου στα 750 εκατ. Ευρώ στα οποία συνυπολογίζονται και τα ποσά που ήδη προβλέπονται για τα επιμέρους προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Στα τρία (3) εκ. ωφελούμενους του προγράμματος προτείνουμε να είναι:

α)1 εκ 400 χιλ εργαζόμενοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αλλά και άνεργοι,

β) 800 χιλιάδες συνταξιούχοι,

γ) 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και αγρότες,

δ) 200 χιλιάδες νέοι έως 30 ετών,  φοιτητές αλλά και όσοι θα συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τριτοβάθμια εκπαίδευση και

ε) 200 χιλιάδες δικαιούχοι του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος.

"google ad"

Τα τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενοι του Προγράμματος Εσωτερικού Τουρισμού για όλους 2020 αντιστοιχούν σε δεκαπέντε (15) εκατομμύρια διανυκτερεύσεις που ενεργοποιούν επτά (7) εκατομμύρια ημερομίσθια, σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Επειδή η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τα περιοριστικά μέτρα χρειάζεται ενεργητικές πολιτικές και επιδότηση δραστηριότητας και εργασίας, αντί των επιδοτήσεων ανεργίας και των αποζημιώσεων  που θα αναγκαστεί να καταβάλλει εκ των υστέρων και

επειδή το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους 2020 που σας προτείνουμε αποτελεί το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση για την στήριξη του τουρισμού, των εργαζομένων και όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν.

Ερωτάστε κύριε υπουργέ:

-Προτίθεστε να εξετάσετε την πρόταση μας για το πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους το 2020 από 1 Ιουνίου έως 30 Οκτωβρίου,  με τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους και 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις που δημιουργούν επτά (7) εκατομμύρια ημερομίσθια;

-Προτίθεστε να συνεργαστείτε με τα συναρμόδια Υπουργεία για την άμεση εκπόνηση του προγράμματος στο οποίο πιθανόν να ενταχθούν και τα επιμέρους προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ