14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης του ΕΦΕΤ

Ημερομηνία:

Ως τις 4 Αυγούστου 2013 η υποβολή αιτήσεων των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης του ΕΦΕΤhttp://estiasichania.gr/publications/os-tis-4-augoustou-2013-e-upobole-aite
seon-ton-katastematon-ugeionomikou-endiapherontos-se-programma-katartises-ka
i-pistopoieses-tou-ephet/

Ο Σύλλογος Εστίασης Νομού Χανίων <http://www.estiasichania.gr/home/> σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων http://www.gsevee.gr/index.php?option=com_contact&view=contact&id=70:oebexa
niwn&catid=51&Itemid=273
και το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ http://www.kekgsevee.gr/, διοργανώνει σεμινάρια κατάρτισης στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων διάρκειας 10ωρών τα οποία θα υλοποιηθούν μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.
Ειδικά για τις εποχικές επιχειρήσεις του νομού δίνεται η δυνατότητα ένταξης σε πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί μετά το τέλος του Οκτωβρίου.
Mε βάση την ισχύουσα νομοθεσία (ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 http://estiasichania.gr/data/documents/FEK1616.pdf καθίσταται πλέον υποχρεωτική η εκπαίδευση στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων για τους Υγειονομικούς Υπεύθυνους των επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, καθώς και για όλους τους εργαζόμενους που χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά.
Το πιστοποιητικό εκπαίδευσης σεμιναρίων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων(ΕΦΕΤ http://www.efet.gr/, αποτελεί πλέον απαραίτητο δικαιολογητικό και θα ζητείται από τους ΟΤΑ σε οποιαδήποτε αίτηση αδειοδότησης, ειδικά στην άδεια λειτουργίας.
Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως δεν τηρείται αρχείο με τα πιστοποιητικά των εργαζομένων και των Υγειονομικών Υπεύθυνων.
Απαλλάσσονται από την εκπαίδευση όσοι διαθέτουν έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό ή αποδεικτικό παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης ή κατάρτισης, από το οποίο να προκύπτει σαφώς ότι είναι επαρκώς καταρτισμένοι σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας ή άλλου κατάλληλου κατά περίπτωση τομέα των τροφίμων.
Η εξάμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 4 Αυγούστου του 2013.
Το κόστος των σεμιναρίων, συμπεριλαμβανομένου του παράβολου των 40€ από τον, ανέρχεται στα 80€ ανά καταρτιζόμενο για τις επιχειρήσεις–μέλη και εργαζόμενους.
Με την κατάθεση αιτήσεων και χορηγείται Βεβαίωση ως δικαιολογητικό στους Δήμους για άμεση χορήγηση της Άδειας Λειτουργίας, αλλά και για την απαλλαγή κυρώσεων μέχρι υλοποιήσεως του σεμιναρίου.
Οι ιδιοκτήτες ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Εστίασης Νομού Χανίων στα τηλέφωνα 2821043028 και 6980230050, ή στα γραφεία του συλλόγου (Ελ. Βενιζέλου 4,κτίριο ΕΒΕΧ), καθημερινά 10:00 – 15:00 μ.μ. Απαραίτητη για την αίτηση η σφραγίδα της επιχείρησης.
Ενημερωτική επιστολή http://estiasichania.gr/data/documents/=CE=95=CE=BD=CE=B7=CE=BC=CE=B5=CF=81
=CF=89=CF=84=CE=B9=CE=BA=CE=AE=20=CE=95=CF=80=CE=B9=CF=83=CF=84=CE=BF=CE=BB=
CE=AE=20-=20=CE=A3=CE=B5=CE=BC=CE=B9=CE=BD=CE=AC=CF=81=CE=B9=CE=B1=20=CE=95=
CE=A6=CE=95=CE=A4.doc
>
Αίτηση επιμόρφωσης
http://estiasichania.gr/data/documents/=CE=91=CE=99=CE=A4=CE=97=CE=A3=CE=97
=20=CE=95=CE=A6=CE=95=CE=A4.doc

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής http://estiasichania.gr/contact-us/

Με εκτίμηση,
για τον Σύλλογο Εστίασης Ν. Χανίων
Αντωνιάδου Έλενα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...