19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής από την Περιφερειακή Ενότητα & τον οδοντιατρικό σύλλογο Χανίων

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χανίων, εφαρμόζουν από σήμερα 21-03-2013 και για ένα μήνα, Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής σε μαθητές της Β΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του νομού Χανίων. Με σκοπό την ευρύτερη ενημέρωσή του κοινού, δόθηκε σήμερα Συνέντευξη Τύπου, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας η Περιφερειακή Σύμβουλος Χανιών, Eντεταλμένη για Θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Κρήτης, κ. Μαρία Τζανακάκη, ανέφερε την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Κρήτης στα Διεθνή βραβεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), για τη λειτουργία, την ανάπτυξη και την δωρεάν παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης-πρόληψης αλλά και εξετάσεων από τις δύο Κινητές Μονάδες προληπτικής ιατρικής: της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας για τις γυναίκες, και της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής για τα παιδιά.

Ανάμεσα από εκατοντάδες υποψήφιους δημόσιους φορείς που έθεσαν υποψηφιότητα παγκοσμίως, η Περιφέρεια Κρήτης προκρίθηκε στον τελικό γύρο αξιολόγησης, αφού εκτιμήθηκε η κοινωνική διάσταση και η καινοτόμος δράση των δύο Κινητών της Μονάδων σε κάθε γωνιά τις Κρήτης, αλλά και τα γύρω νησιά.
Το πρόγραμμα του Ο.Η.Ε. για τη βράβευση φορέων που παρέχουν υπηρεσίες προς τους πολίτες έχει στόχο να αναδείξει σημαντικά επιτεύγματα που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Έτσι προωθείται ο ρόλος, ο επαγγελματισμός και η προβολή φορέων παροχής δημόσιων υπηρεσιών και ενθαρρύνεται η υποδειγματική λειτουργία τους σε διεθνές επίπεδο.
Τα βραβεία του Ο.Η.Ε. αποτελούν την πιο έγκυρη διεθνή αναγνώριση αριστείας στον τομέα της παροχής δημόσιων υπηρεσιών. Η απονομή θα γίνει την «Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τις Δημόσιες Υπηρεσίες» τον προσεχή Ιούνιο.
Αξίζει να σημειωθεί η στενή συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης στις κοινωνικές αυτές δράσεις με Δήμους, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Κρήτης, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τους Γιατρούς του Αιγαίου, τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, Πολιτιστικούς Συλλόγους και ΜΚΟ, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλους φορείς του νησιού.
Παραθέτουμε πιο κάτω τη δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ.  Γιώργου Πιτσούλη, υπεύθυνου για τη λειτουργία των Κινητών Μονάδων της Περιφέρειας Κρήτης.
«Οι κοινωνικές δράσεις τις Περιφέρειας Κρήτης αποτελούν παράδειγμα καλών πρακτικών σε διεθνές επίπεδο που συμβάλλουν ουσιαστικά και συστηματικά στην ενημέρωση αλλά και την πρόληψη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες Η πρόκριση της υποψηφιότητας μας στον τελικό για το βραβείο του ΟΗΕ σημαίνει ότι εκτιμάται θετικά η πρωτοβουλία αυτή. Με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις κοινωνικές αυτές υπηρεσίες, δωρεάν,, ειδικά σήμερα που η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από ποτέ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...