17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί ένα 2ο κύμα πανδημίας

Ημερομηνία:

Το άνοιγμα του τουρισμού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την εξέλιξη του κορωνοϊού επισημαίνει σε συνέντευξη του στο CNN Greece ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας στο πλαίσιο του Regional Growth Conference 2020.

Ο κ. Αρκουμανέας σημειώνει πως μέχρις στιγμής δεν έχει επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα παρά το άνοιγμα του τουρισμού, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, όλος ο μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί καθημερινά τα δεδομένα και προχωρά άμεσα σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Για τους τουρίστες ο κ. Αρκουμανέας τονίζει πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα συμπληρώνουν σχετικό ερωτηματολόγιο ένα 48ωρο πριν και στη συνέχεια τα τεστ γίνονται στοχευμένα.

Για την κατάσταση στην περιοχή του Εχίνου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δηλώνει πως είναι υπό έλεγχο, πως παρακολουθείται στενά από όλους τους αρμόδιους φορείς και ανάλογα με την εξέλιξη του ιού θα λαμβάνονται οι αποφάσεις. Πάντως, όπως διευκρινίζει, οι κάτοικοι της περιοχής συνεργάζονται και δείχνουν προθυμία να υποβληθούν στα σχετικά τεστ.

Αναφορικά με ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο ο κ. Αρκουμανέας ξεκαθαρίζει πως κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, ωστόσο ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουν μια νέα έξαρση του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...