20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Πρόστιμο-μαμούθ σε πέντε τράπεζες

Ημερομηνία:

Πρόστιμο μαμούθ ύψους 3,2 δισ. δολαρίων επέβαλλαν οι εποπτικές αρχές Βρετανίας, ΗΠΑ και Ελβετίας στις τράπεζες Citigroup, HSBC, JPMorgan Chase, UBS και Royal Bank of Scotland που κατηγορήθηκαν για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για την Barclays.Οι τράπεζες ήρθαν σε διακανονισμό με τις αρχές και το πρόστιμο που θα πληρώσουν αγγίζει για τη Citigroup τα 668 εκατ. δολάρια, για την JPMorgan τα 662 εκατ. δολάρια, για τη Royal Bank of Scotland τα 634 εκατ. δολάρια και για την HSBC Holdings τα 618 εκατ. δολάρια.

Οι πέντε τράπεζες παραδέχθηκαν ότι δεν είχαν τον απαιτούμενο εσωτερικό έλεγχο για να αποτρέψουν τη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος. Η περίοδος που εξετάστηκαν οι πρακτικές των συγκεκριμένων τραπεζών ήταν από την 1η Ιανουαρίου 2008 έως τις 15 Οκτωβρίου 2013.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ