16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πρόταση Μιχάλη Παπαβασιλείου: Δημιουργία Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου

Ημερομηνία:

Κύριε Δ/ντά

Συμπυκνώνοντας μια εμπειρία 28 χρόνων στο Επιμελητήριο Χανίων οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για εξωστρέφεια των Χανιώτικων προϊόντων σε συνδυασμό με την εκπληκτική αύξηση του τουριστικού προϊόντος των τελευταίων ετών, υπαγορεύουν την δημιουργία ενός Μόνιμου ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ Κέντρου. Ενός κέντρου που η υλοποίηση αλλά και η οργάνωσή του θα εδράζεται στην σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Για την πραγματοποίηση του έργου δεν χρειάζονται τεράστια κονδύλια, δεν είναι απαραίτητο να είναι στο κέντρο, ενδείκνυνται ακόμα και κτήρια που λόγω της κρίσης μένουν ανεκμετάλλευτα και μπορούν έτσι να χρησιμοποιηθούν με την αλλαγή χρήσης, δεν είναι ανάγκη η επένδυση σε πανάκριβο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τέλος δεν χρειάζεται υπερβολική έκταση για τις εγκαταστάσεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του νομού θα μπορούν να γίνουν κήρυκες και πρεσβευτές «αμισθί» όχι μόνο των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, αλλά και των βιοτεχνικών τα οποία δυστυχώς δεν τυγχάνουν της ανάλογης προβολής. Προϊόντα ξύλου, μετάλλου, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης κλπ θα έχουν την δυνατότητα να προβληθούν με ελάχιστο κόσμος, ισότιμα με τα τρόφιμα και ποτά. Τα παραπάνω προϊόντα δεν έχουν βγει ποτέ οργανωμένα στις αγορές του εξωτερικού. Φυσικά υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας όχι μόνο στην μεταφορά τους, αλλά και στον περιορισμένο αριθμό ομοειδών προϊόντων με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτη αρκετές φορές η ομαδική συμμετοχή τους σε εμπορικές εκθέσεις.

Στο κέντρο αυτό θα υπάρχει δυνατότητα νομίμων πωλήσεων χονδρικής ή λιανικής, αλλά και η σύναψη συμφωνιών με επιχειρηματίες επισκέπτες που θα συνδυάσουν για λίγο διακοπές με μπίζνες.
Όλοι μαζί λοιπόν με σύμπνοια, χωρίς διεκδικήσεις και πρωτοκαθεδρίες: Αντιπεριφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο, Ξενοδόχοι, Τουριστικό Πράκτορες, Τουριστικά καταλύματα κλπ μπορούν να δώσουν πνοή στην τοπική οικονομία, αρκεί να το θελήσουν. Η δύναμη της θέλησης και η σύμπνοια είναι οι συντελεστικοί παράγοντες επιτυχίας.

Με εκτίμηση
Μιχ. Παπαβασιλείου
Πρώην αν. Δ/ντής Επιμελητηρίου Χανίων
Πτυχιούχος Δημ. Διοικ. Νομικής Αθηνών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...