20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πρόταση σε ανοικτή επιστολή προς τον Δήμο Σφακίων για τον Γεώργιο Ξενουδάκη, ευεργέτη των Σφακίων

Ημερομηνία:

Κύριε Δήμαρχε,

Στην συνέχεια προγενέστερης επιστολής – πρότασή μου για την δημιουργία μίας εκδήλωσης, από τον Δήμο Σφακίων προς τιμήν του Μεγάλου Ήρωα και Ευεργέτη των Σφακίων Γ. Ξενουδάκη, παρακαλώ να μου επιτραπεί να επανέλθω και λόγω της πρόσφατης κυκλοφορίας του περισπούδαστου βιβλίου με τίτλο: «Κλίμακα και μέτρο στη Δημοκρατία» του φίλου των Σφακίων κ. Αντώνη Κ. Αντωνιάδη – Πολεοδόμου, Αρχιτέκνοτα., τ. Καθηγητή Αρχιτεκτονικής, όπου ο εν λόγω παγκοσμίου φήμης συγγραφέας μας τιμά αφιερώνοντας δύο ολόκληρες σελίδες του προαναφερομένου βιβλίου του, στον Ευεργέτη των Σφακίων Γ. Ξενουδάκη.

Γνώμη και πρόταση του γράφοντος είναι ότι έχομε οφειλόμενο χρέος και ευχαριστώ τόσον στον εν λόγω συγγραφέα, όσο και στους άλλους αρθογράφους για να προβάλλουν την ζωή και το έργο του ήρωα μας, μέσω του Κρητικού Τύπου, των εφημερίδων Αθηνών και των τηλεοπτικών καναλιών.

Ενδεικτικά αναφέρω, εκτός του κ. Α.Κ.Αντωνιάδη – Ύδρα και τους εξής:

  1. Τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Χατζηνικολάου
  2. Τον κ. Νικολιδάκη Μιχάλη – Πανεπιστημιακό
  3. Μπουρνάζο Χαράλαμπο – Ιστορικός
  4. Πετρουλάκη Νίκο – Πανεπιστημιακός, Συγγραφέας
  5. Κοκκωνά Γιάννη – Καθηγητής Πανεπιστημίου
  6. Γ.Η. Ορφανό – Ιστορικός
  7. Κωνσταντινίδης Φώτης – Σεναριογράφος, σκηνοθέτης
  8. Λουπάσης Γεώργιος – Καθηγητής, ιστορικός

Υπενθυμίζω ότι για τους ίδιους λόγους είχα εισηγηθεί – προτείνει, παλαιότερα, στον τ. Δήμαρχο Σφακίων, ύστερα από πρόταση και φροντίδα μου, την πραγματοποίηση ομιλίας στον Δήμο Ηρακλείου, σχετικής με τον Γ. Ξενουδάκη, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα Νανάκη, να προσκληθεί ο εν λόγω ομιλητής στα Σφακιά και να τιμηθεί για την ομιλία του αυτή. Όπερ και εγένετο.

Εκτιμώ ότι με αυτές τις ενέργειες του Δήμου Σφακίων, αφ’ ενός τιμάται ο Ήρωας και Ευεργέτης μας και αφ’ ετέρου γίνεται έμπρακτη αναγνώριση προς τους συντελέσαντες στην προβολή του Ήρωα μας και ενθαρρύνονται, έτσι, για ακόμη περισσότερη προσπάθεια και προβολή της ιστορίας των Σφακίων.

Ένας τρόπος να τιμηθούν οι πιο πάνω είναι ένα «Δίπλωμα» ή κάτι αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου Σφακίων. Αυτό το αφήνω στην κρίση σας.

Διατελώ,

Με τιμή

Νίκος Γ. Νταμπακάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ