22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πρόταση της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων προς την Ryan Air για άνοιγμα προς ασιατικούς προορισμούς μέσω Κρήτης

Ημερομηνία:

Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει προς την Ryan Air ένα άνοιγμα προς ασιατικούς προορισμούς με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα οφέλη θα είναι σημαντικά για όλες τις πλευρές.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Είναι γεγονός ότι κατά τους χειμερινούς μήνες με το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου στην χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες, τουριστικούς προορισμούς, σταματούν οι πτήσεις της εταιρίας σας ή περιορίζονται σημαντικά με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμα αεροσκάφη.

Παράλληλα τους χειμερινούς μήνες χιλιάδες Ευρωπαίοι τουρίστες, στην πλειοψηφία τους νέοι, επιλέγουν να περάσουν κάποιες εβδομάδες η μήνες διακοπές σε προορισμούς της Ασίας, κυρίως Ταϊλάνδη, Ινδία, Ινδοκίνα κλπ, μόνο που χρειάζεται να πληρώσουν πανάκριβα εισιτήρια της τάξης των 800 η και 1.000 ευρώ, καθώς δεν υπάρχουν αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους που να καλύπτουν την απόσταση Ευρώπη – Ασία.

Η απόσταση μεταξύ Κρήτης και Ινδίας είναι 5 ώρες αεροπορικής πτήσης λίγο περισσότερο απ ότι διαρκεί μια πτήση Χανιά – Γλασκώβη, η Λονδίνο – Πάφος, απόσταση που νομίζουμε ότι μπορεί να καλυφτεί από τα συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφη που χρησιμοποιείτε.

Από την Ινδία υπάρχει σύνδεση μέσω της χαμηλού κόστους εταιρίας Αir Asia από τις πόλεις New Delhi, Goa, Kochi, Jaipur και άλλες προς προορισμούς όπως η Μαλαισία η Ταϊλάνδη η Σιγκαπούρη το Μπαλί κλπ με πολύ φθηνούς ναύλους της τάξεως των 50 – 70 ευρώ.

Με την παρούσα πρόταση μας θα θέλαμε να σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τον κόμβο των Χανίων της Κρήτης για πτήσεις προς Ινδία τους χειμερινούς μήνες από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο για πτήσεις 2 ή 3 φορές την εβδομάδα διατηρώντας παράλληλα αντίστοιχες πτήσεις από Λονδίνο, Μιλάνο ή όποιες άλλες πόλεις εσείς κρίνετε προς Χανιά.

Οι τουρίστες που θα κάνουν χρήση της προτεινόμενης γραμμής θα έχουν την δυνατότητα είτε να συνεχίζουν αμέσως από Χανιά προς Ινδία είτε να χρησιμοποιούν την Κρήτη για ένα στο stop over ολίγων ημερών.

Εμείς από την πλευρά μας αναλαμβάνουμε να στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια με κάθε τρόπο, από την οποία θα απορρέουν αμοιβαία οφέλη τόσο για τον τουρισμό της Κρήτης όσο και για την εταιρία σας, με ανοικτές τις επιχειρήσεις μας κατά τους χειμερινούς μήνες με σημαντικά μειωμένες τιμές για τους τουρίστες που θα έρχονται μέσω της Ryan air ενώ ανάλογης αποδοχής και στήριξης θα τύχει το προτεινόμενο σχέδιο και από τους λοιπούς τουριστικούς φορείς ξενοδόχους, εστιάτορες, rent a car κλπ., όσο και από την Πολιτεία

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ