20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρώτη προβολή στην Ελλάδα για το νέο ντοκιμαντέρ της Ναόμι Κλάιν: «This Changes Everything»

Ημερομηνία:

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν, το ντοκιμαντέρ του Άβι Λιούις, «This Changes Everything» (Αυτό τα Αλλάζει Όλα – 2015), πραγματεύεται την υπέρτατη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζοντας επτά δυναμικά πορτραίτα αγωνιζόμενων στην πρώτη γραμμή κοινοτήτων. Ανάμεσα τους βέβαια συναντάμε και το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική. Η προβολή του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν», από την ομάδα Water Warriors. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«Το μεταλλείο χρυσού των Σκουριών είναι μια άμεση απειλή για την ασφάλεια, την επιβίωση και για οικονομία και γι’αυτό οι άνθρωποι αντιδρούν εξαιρετικά έντονα.» –Ναόμι Κλάιν

Το βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν(Naomi Klein) ντοκιμαντέρ, διαπραγματεύεται την υπέρτατη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζοντας επτά δυναμικά πορτραίτα αγωνιζόμενων στην πρώτη γραμμή κοινοτήτων, από την Μοντάνα και την Αλμπέρτα μέχρι τις ακτές της Νότιας Ινδίας, το Πεκίνο, τις Σκουριές αλλά και πέρα από αυτά.

Ενενήντα λεπτά που πληροφορούν, εμπνέουν, παρακινούν και αφηγούνται όχι μια ακόμα ιστορία καταστροφής του περιβάλλοντος αλλά μια ευκαιρία αποδόμησης του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου με την προοπτική οικοδόμησης ενός ριζικά καλύτερου.

Οι Water Warriors, η ανοιχτή ομάδα κοινωνικής και πολιτισμικής παρέμβασης που σχηματίστηκε το 2013 απαντώντας στην ανάγκη ενημέρωσης, διεύρυνσης των αγώνων κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και προστασίας των κοινωνικών αγαθών με πρώτο το Νερό, μας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ του Άβι Λιούις (Avi Lewis) «This Changes Everything» (Αυτό τα Αλλάζει Όλα – 2015), που θα πραγματοποιηθεί τηνΚυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν» (Φιλικής Εταιρείας 44 – Θεσσαλονίκη).

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η προβολή του ντοκιμαντέρ εντάσσεται στο πρόγραμμα των πρώτων παγκόσμιων προβολών, που σκοπίμως προηγούνται της 21ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι ( COP-21). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«Μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν νέο κόσμο πάνω στα ερείπια των δικών τους αποτυχιών. Με τον γενναίο αγώνα σας – με τον τρόπο που εσείς όχι μόνο αντιταχθήκατε σε  μια πολυεθνική εταιρεία, αλλά και αμφισβητήσατε τους ίδιους τους εαυτούς σας – δείχνετε ήδη τον δρόμο. Σας ευχαριστώ που υπερασπίζεστε το νερό, τα δέντρα, τη γή, το μέλλον. Με αγάπη, αλληλεγγύη και ευγνωμοσύνη.» – απόσπασμα από το συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης της Ναόμι Κλάιν, στους αγωνιζόμενους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής.

Το ντοκιμαντέρ «This Changes Everything» (Αυτό τα Αλλάζει Όλα – 2015), πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 13 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τόροντο, όπου και τιμήθηκε με το 2ο Βραβείο Κοινού – 2nd place / People’s Choice Award.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ντοκιμαντέρ και τις προγραμματισμένες προβολές του, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του «This Changes Everything»καθώς και της ομάδας των Water Warriors.

"google ad"

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=IpuSt_ST4_U”]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...

Κρήτη: Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό...

700.000 ακίνητα στα χέρια ξένων funds, και οι Έλληνες δεν έχουν πού να μείνουν

Με το στεγαστικό πρόβλημα να γιγαντώνεται, και αυτή η...