20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πρώτο βραβείο στον Δήμο Πλατανιά στο διαγωνισμό «Best City Awards 2016» για την ανάδειξη του Ορθόδοξου Πολιτιστικού αποθέματος του νομού Χανίων

Ημερομηνία:

Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016, ο Οργανισμός Επικοινωνίας Boussias Communications διοργάνωσε Τελετή Απονομής των Βραβείων ‘Best City Awards 2016’, όπου βραβεύτηκαν οι καλύτερες πρακτικές των ευφυών, αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της Xώρας μας. Στην εκδήλωση πήραν μέρος 62 Δήμοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, 2 Περιφέρειες και 8 Επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Πλατανιά που εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γαβριήλ Κουρή, τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο για το έργο με τίτλο «Ανάδειξη του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Αποθέματος του Νομού Χανίων», στην κατηγορία Πολιτισμός.

Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε κατά τη διάρκεια του έργου με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και μίλησε για τη σημασία της Ψηφιοποίησης των Ναών και των Μοναστηριών, αλλά και των Βιβλίων και Περιοδικών, καθώς και του αρχείου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, το οποίο θα αποτελέσει κέντρο γνώσης και έρευνας για το μέλλον.

Το έργο υλοποιήθηκε από τον Δήμο Πλατανιά, ως δικαιούχο φορέα, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και αφορά τον σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας καινοτόμου διαδικτυακής πύλης (www.libraryoac.gr), με σκοπό τη ψηφιακή προβολή και ανάδειξη των εκκλησιαστικών θησαυρών, των συλλογών των μοναστηριών και γενικότερα της Ορθόδοξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Νομού Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ